Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Recept na záchranu preafektovaného seriálu? Facky a bitky

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Najväčší seriálový prepadák tejto sezóny bude pokračovať. A prekážkou nie je ani katastrofálna sledovanosť. Televízia The CW nedávno potvrdila nakrúcanie druhej série novej verzie Dynastie.

18.04.2018 07:00
dynasty, dynastia, alexis, fallon, nicollette... Foto:
Z príchodu Alexis (Sheridan-vpravo) nebol nikto nadšený. Ani jej seriálová dcéra Fallon (Gillies), nasledovali facky a bitky.
debata

Tú opäť zachránila Alexis, ikonická mrcha, ktorá pred 30 rokmi vytrhla z biedy aj pôvodnú verziu seriálu. Aj vtedy prvá séria mala nízku sledovanosť a televízia koketovala so zrušením. Nakoniec dala seriálu druhú šancu, prešiel výraznými kreatívnymi zmenami a najmä Joan Collins vdýchla život postave, ktorá je ikonou dodnes.

História zopakovala aj pri reboote Dynastie. Televízia The CW sa márne snažila vnútiť divákom preafektovanú soap operu a sledovanosť od samého začiatku bola katastrofálna. Jediná záchrana prišla v podobe Netflixu, kde sa nové epizódy streamujú a exkluzívna dohoda medzi vysielateľmi sa ukázala ako cesta pre prežitie aj menej výkonných seriálov.

Zisky, ale najmä straty si kompezujú a Netflix je zárukou prístupu k zaujímavej cieľovej skupine. Televízii sa teda oplatí produkovať seriál, ktorý nie je hitom. Čo je úplne nová situácia na televíznom trhu.

Zlom pre seriál, ale aj vývoj sledovanosti nastal počas 16. epizódy, keď sa do príbehu prirútila Alexis, tentokrát v podaní niekdajšej hviezdy Zúfalých manželiek Nicollette Sheridan. A diváci sa chytili. Z takmer totálne nuly, ktorú dosiahla 15. epizóda (rating 0.1), razom krivka vyskočila takmer k miliónu a ratingu 0.3. Vzápätí televízia oznámila, že seriál bude pokračovať ďalšou sériou a Dynastia sa stala najväčším prekvapením celej sezóny.

Po príchode nenávidenej matky klanu Carringtonovcov sa v deji strhla groteska, facky, hádky, bitky, teatrálne výstupy sú zrejme to, čo diváci chceli. A majú to mať!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynastia #The CW #oseriáloch #Dynasty #Nicollette Sheridan