Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

FBI je zúfalá. Do boja povolala tajnú zbraň - najlepšieho kúzelníka

Už v nedeľu večer bude mať premiéru nový seriál, ktorý už niekoľko mesiacov púta na seba pozornosť - Deception. Svieža kriminálka má nadviazať na odkaz Vtierky Castla.

10.03.2018 07:00
deception, Jack Cutmore-Scott, Foto:
Prehnité vzťahy, vygradované situácie, skvelé zvraty. Aj o tom je seriál The Royals.
debata

Deception divákom ukáže opäť nový pohľad na vyšetrovanie komplikovaných prípadov. Časy futuristických kriminálok v štýle CSI sú preč. Opäť prichádza čas vrátiť sa ku klasickej pátračke pomocou dôkazov a chýb, ktoré zločinci spravili. Od konca Vtierky Castla, televízia ABC nemala vo svojej ponuke klasickú kriminálku postavenú na ústrednom, nesúrodom duu vyšetrovateľov.

Castle osem sezón fungoval aj vďaka tomu, že sa objavil spisovateľ detektívok, ktorý bol skôr príťažou a symbolom tej vtipnejšej stránky seriálu a nekompromisnej policajtky Beckettovej. Tentokrát sa toto zloženie zrecykluje s tým, že spisovateľa vystrieda výstredný kúzelník Cameron Black (Jack Cutmore-Scott) a jeho tvrdá kolegyňa Kay Daniels (Ilfenesh Hadera).

Podarí sa overenej šablóne preraziť? Seriál prichádza v čase, keď tento žáner je pomerne vyčerpaný a samotný Castle končil veľmi turbulentným spôsobom. Navyše sa bude vysielať v nedeľu večer, kde túto sezónu pohorelo všetko, čo televízia ponúkla. Novinka môže tento vysielací slot vyliečiť alebo naplno v ňom pohorieť. Buď budú diváci zvedaví na dobre vyzerajúcu novinku alebo seriál bez žiadneho návyku sa jednoducho sa minie pozornosti diváckej základne. Pravdepodobnejšia je tá druhá možnosť.

„Kariéra“ kúzelníka sa začne po jeho najväčšom zlyhaní. Cameron Black je superstar medzi ostatnými, lenže prelomové číslo sa skončí fiaskom a strápnením sa. Ako iluzionista skončil. FBI ho má však v hľadáčiku a razom dostane druhú šancu predvádzať svoje vtípky aj počas vyšetrovania prípadov, na ktoré sú školení agenti krátki.

Seriál má potenciál priniesť tradične poňatý formát kriminálky s humorom, správnou chémiou medzi dvoma hlavnými postavami a najmä pobaviť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Deception