Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pôvodné príbehy nestačia. Ktoré spin-off seriály prekvapia v roku 2018?

Trend rozšírovania pôvodných seriálov o ďalšie odnože (spin-off) je tu už niekoľko rokov a stále divákov neomrzel. Hlad po ďalších zápletkách rastie. Tvorcovia to dobre vedia a prinášajú stále nové nápady, ako nafúknuť overené seriálové značky. Kto spin-off seriály čoskoro vtrhnú na obrazovky?

28.12.2017 07:00
debata

Dom z kariet (House of Cards)

Prvý veľký hit Netflixu smeruje k svojmu neslávnemu koncu. Kevin Spacey je minulosťou a šiestu – skrátenú – sériu má zachrániť len Robin Wright (Claire Underwood), ktorá musí sama doviesť seriál do „zdarného“ konca. Aj keď každý vie, že bez Spaceyho nemožno hovoriť o dôveryhodnom závere. Nič to nemení na fakt, že značka seriálu je stále živá a silná. Preto Netflix hľadá cesty, ako udržať niektoré postavy na obraze čo najdlhšie. Údajne sú na stole až tri námety na nové seriály. Minimálne jeden z nich by sa mal stať aj realitou.

Klinika Grace (Grey's Anatomy)

Správa o príprave už druhého spin-off seriálu prišla z čista jasna. Televízia ABC o ňom mlčala, kým tvorcovia nezverejnili tento prekvapujúci nápad. Tentokrát nepôjde o ďalšiu lekársku drámu, ako to bol pred rokmi, keď sa šesť sezón vysielala Private Practice. Zatiaľ nepomenovaný seriál sa zameria na hasičov zo Seattlu a ich komplikované životy. S pôvodným seriálom bude oveľa viac prepojený ako prvý spin-off. Jednu z hlavných postáv stvárni herec Jason George (Ben Warren) z Kliniky Grace. Desaťdielna prvá séria sa očakáva vo vysielaní v prvých mesiacoch roku 2018.

Lovci duchov (Supernatural)

Na Slovensku sa vysielal v nočných hodinách a nemal šancu si získať srdcia divákov. V Amerike je však obrovským hitom a aktuálne sa vysiela už trinásta séria a koniec nie je na programe dňa. Práve naopak. Konečne sa dočká svojej ďalšej odnože. Nový spin-off s názvom Wayward Sisters bude čisto ženská nadprirodzená záležitosť.

Zákon gangu (Sons of Anarchy)

Posledné slovo nepovedal ani seriál Zákon gangu. Televízia FX pripravuje jeho spin-off, zatiaľ sú prípravy v rannej fáze.

Kravaťáci (Suits)

Právnické drámy vždy lákali divákov, keď sa to skombinuje s dobre napísanými postavami a ich charizmatickými predstaviteľmi, úspech je zaručený. To je prípad aj Kravaťákov, ktorých siedma séria sa aktuálne vysiela v zámorí. Pôvodný seriál sa musí zmieriť s odchodom Meghan Markle (Rachel) a možno aj Patricka J. Adamsa (Mike). Zrejme ani to nezlomí seriálu väz a bude pokračovať aj ôsmou sériou. Finále siedmej série je však plánované ako štartovacia čiara pre novinku, ktorá sa zameria na postavu Jessicy (Gina Torres).

Hra o tróny (Game of Thrones)

Záverečná séria sa dostane do vysielania v roku 2019. O tom už niet pochýb, aj keď televízia HBO zaryto mlčí. Náročné nakrúcanie spolu s postprodukciou sa nestihne dokončiť, aby diváci videli záver ságy ešte v roku 2018. Tróny sú značka, ktorá vynáša a preto bude pokračovať aj po skončení pôvodného seriálu. Pripravuje sa až päť spin-off seriálov, ktoré majú veľkú šancu sa dostať aj na obrazovky. Prekvapí jeden z nich divákov ešte v roku 2018? Bude to náplasť za dlhé čakanie?

Roztomilé mrchy (Pretty Little Liars)

Mrchy boli kultom. Preto nie je prekvapením, že po siedmich úspešných sezónach sa objavili ambície pokračovať v podobnom príbehu. Novinka dostala názov The Perfectionists a dostanú v ňom priestor dve postavy z pôvodného seriálu – Allison a Mona. Prvý spin-off s názvom Ravenswood sa skončil nelichotivo po prvej sérii bez úspechu. Či zaujme druhý sa diváci dozvedia v roku 2018.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Roztomilé mrchy #Zákon gangu #House of Cards #Dom z kariet #Game of Thrones #oseriáloch #Supernatural #Pretty Little Liars #Pretty Little Liars: The Perfectionists #Suits #Kravaťáci