Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Marvel sa musí pripraviť na ďalší neúspech

Fanúšikovia seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. museli na pokračovanie seriálu čakať trištvrte roka a je celkom zázrak, že sa ho aj dočkali. Stačilo totiž málo a seriál by bol zrušený pre nízku sledovanosť. Zasiahla „vyššia moc“, lepšie povedané koncern Disney, pod ktorý patrí Marvel, aj televízia ABC. Tí dostali príkazom, aby seriál dostal aj piatu sériu.

01.12.2017 07:00
Agenti shield, agents of shield, shield, Foto:
Piata séria prenesie dej mimo Zeme. Je otázne, či túto zápletku diváci zhltnú.
debata

Na ABC jednoducho Marvel seriály nezafungovali. Na iných staniciach a najmä streamovacích platformách žnú úspechy. A neúspech sa ťažko pripúšťa. Navyše tohtoročná novinka Inhumans naplno prepadla a možno práve toto zachráni Agentov pred ďalším zrušením. ABC nemá inú alternatívu, ktorá by mohla nahradiť dosluhujúci tím agenta Coulsona. Riešenie, ako udržať seriál na obrazovkách sa našiel.

Pozrite si exkluzívnu ochutnávku z najnovšej série v článku: Agenti S.H.I.E.L.D. sa predstavujú v exkuzívnej ochutnávke. Pomôže im to?

Televízia ho „odpratala“ do neatraktívneho piatkového slotu, kde nároky na sledovanosť nie sú vysoké a spravidla tam seriály len dožívajú alebo sú do počtu.

Najvypuklejší problém s diváckym nezáujmom vyvrcholil počas predchádzajúcej 4. série, keď krivka sledovanosti prerážala dovtedy stanovené dno. Počas štvrtého roku vysielania si premiérové epizódy pozrelo už len slabých 2.5 milióna divákov. Pritom Agenti sú naozaj skvele spracovaný seriál, len sa nehodia do televízie. Omnoho viac by tomuto formátu svedčala z niektorých streamovacích služieb.

Agenti zostali uväznení v plnoformátovej televízií, ktorá im nevyhovuje. Tak či onak, seriál vstupuje do veľmi ťažkého boja. Nahrádza vo vysielacom slote najväčší prepadák tejto jesene – Inhumans. Tento seriál nevybudoval Agentom žiadnu nábehovú krivku, práve naopak.

Agenti sa dostali do nezávideniahodnej situácie, keď musia bojovať s minimálnym diváckym záujmom, teraz navyše s neatraktívnym vysielacím časom, ktorý nedáva nádej na vzostup krivky – skôr na jej pokles. Plus nikto už neverí, že táto séria by dokázala byť tak silná, že presvedčila televíziu, aby si objednala aj šiestu sériu. Bez ohľadu nato, či dostane príkaz alebo nie.

Piaty rok vysielania bude, s istotou, posledný. Určite by prospelo, keby to oficiálne potvrdila aj ABC a tvorcovia by s touto skutočnosťou mohli pracovať a pripraviť dostačujúci koniec.

Dej najnovšej série sa presunie do vesmíru, Coulsonov tím sa v závere štvrtej série prebudil na neznámej vesmírnej lodi. Nikto netuší, ako sa tam ocitli a prečo. Na palube nie sú sami a okrem ľudskej posádky je im v pätách aj nebezpečný mimozemský tvor. Okrem cesty domov musia nájsť pointu ich najnovšej misie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Agenti S.H.I.E.L.D. #Agents of S.H.I.E.L.D. #oseriáloch