Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

História dostala na frak. Legendy zajtrajška musia opraviť zlomený čas

Veľký superhrdinský týždeň na The CW v pondelok začala Supergirl s premiérou 3. série, v utorok sa diváci môžu tešiť na rovno dvojitú dávku hrdinov.

10.10.2017 07:00
debata
Dočkajú sa konečne Legend of Tomorrow dobrého... Foto: The CW
legends of tomorrow, Dočkajú sa konečne Legend of Tomorrow dobrého príbehu v tretej sérii?

Svoje najnovšie série odprezentujú The Flash (4. séria) a Legends of Tomorrow (3. séria). Práve Legendy vstupujú do turbulentného roku, keď sa začína čoraz hlasnejšie hovoriť o ich skorom konci, keďže tvorcovia plánovali týchto seriálových odpadlíkov dať dokopy ako jednorázovú záležitosť. Sledovanosť prvej série prekvapila a televízia chcela ďalšie pokračovania. Čo sa nakoniec až tak nevyplatilo a umelo predĺžená druhá séria zaostala v diváckej priazni.

Počas tretej série televízia ešte viac „tlačí na pílu“ a objednala si až 18 epizód, čo je doteraz najviac. Televízia akoby nebrala do úvahy tvrdú kritiku zo strany divákov, ktorá sa na ňu hrnie od začiatku vysielania seriálu. Pokiaľ prvá séria sa držala pôvodného námetu, tak seriál vyzeral veľmi sľubne a sviežo.

Príbeh o vyvrheľoch, medzi ktorými dobre funguje chémia, ale aj zápletka bol príjemným spestrením k vážnemu Arrowovi a nablýskanému Flashovi. Žiaľ, umelo predĺžený príbeh na konci prvej a celej druhej sérii neprospel a bolo viac ako do očí bijúce, keď medzi nadväzujúce epizódy boli „nenápadne“ vsunuté epizódne príbehy v štýle „len, aby bolo.“

Zlomený čas

Záver druhej série priniesol zaujímavý zvrat, keď sa tvorcovia rozhodli spraviť z hrdinov nepriateľov. Pre záchranu sveta boli nútení porušiť základné pravidlo cestovania časom a vrátili na to isté miesto dvakrát. Tým rozbili celé časové kontinuum, porazili síce Legion of Doom, no stali sa tým proti čomu bojovali. Najnovšia séria bude pre nich teda najťažšia. Okrem „opravy“ času a škôd, ktoré napáchali budú musieť utekať pred časovými detektívmi, ktorí ich budú chcieť eliminovať. Presne tak, ako oni chránili čas v prvých dvoch sezónach.

Navyše Legendy budú musieť poraziť veľkého nepriateľa, ktorý prichádza zo seriálu The Flash. Grodd – geneticky upravená gorila, ktorá s ľudským vnímaním a telepatiou chce ovládnuť svet sa dostane do tretej série Legend of Tomorrow. Nebude chýbať ani Damien Darkh, ktorý, ako sa ukazuje, bude najťažšie poraziteľnými záporákom v tomto televíznom univerze. Podobne ako počas druhej série, tak aj teraz sa nepriatelia neobjavia hneď v deji, ich príchod bude postupný.

Tvorcovia chcú rotovať ešte viac negatívnych postáv zo všetkých superhrdinských seriálov. Minulá sezóna stmelila Legion of Doom, ktorá bola mixom dvoch seriálov, tento rok chcú priniesť toho ešte viac. Ukazuje sa, že práve Legendy sú akýmsi mostom prepájajúcim všetky seriály, čo im aj cielene pomáha pri sledovanosti.

Obľúbené postavy zostanú, niektoré sa vrátia

Tretia séria neprinesie ani obmenu členov tímu, hoci pôvodne tvorcovia uvažovali o tom, že každý rok vysielania prinesie nové postavy. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na kapitánku Saru Lance, Raya Palmera, Jeffersona Jacksona a profesora Steina ako Firestorma, Micka Roryho, Nata a nebude chýbať ani Amaya. Vráti sa aj Rip Hunter, ale aj Leonard Snart, nebudú to však tie isté charaktery, ktoré diváci poznali spred dvoch rokov. Dokonca sa objaví opäť John Constantine!

Tretí rok vysielania odštartuje epizóda s názvom Aruba-Con, ktorá odkazuje názvom na finále druhej série. Práve na Arube si mali Legendy dopriať zaslúžené voľno a tu zistili, že čas sa zlomil a svet ako ho poznali je minulosťou. Tvorcovia majú ambíciu so zlomeným časom na jedno miesto priniesť osobnosti do jedného okamihu. Členovia tímu budú hneď lovení novou organizáciou pod vedením Ripa Huntera ako dôsledok ich nerozvážneho kroku. Budú musieť dať opäť celý tím dokopy, získať loď a pokúsiť sa postupne začať dávať dokopy časové kontinuum.

A nebude to vôbec jednoduché. Musia sa vrátiť do kľúčových historických dátumov a zariadiť všetko tak, aby sa dané udalosti odohrali tak, ako ich všetci poznáme z histórie. Hneď na začiatku im to bude komplikovať sám Július Cézar, ktorý bude mať snahu vybudovať svoje impérium. Objavia aj iné osobnosti a rôzne obdobia, ktoré vždy mali svoje čaro a priniesli príjemnú dávku nostalgie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Legends of Tomorrow #oseriáloch