Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Svet zbohatlíkov oslavuje. Vráti sa Gossip Girl opäť na scénu?

Kto som? To tajomstvo nikdy nepoviem. Viete, že ma milujete, Xoxo Gossip Girl. Tak tento úvodný monológ sa stal poznávacím znamením štartu každej epizódy rovnomenného seriálu, ktorý opantal milióny divákov na celom svete.

19.09.2017 07:00
gossip girl Foto:
Návrat Gossip Girl nie je na programe dňa.
debata

Osudy mladej generácie a pseudo newyorskej smotánky si zamilovali aj slovenskí diváci, ktorí mohli vidieť všetkých šesť sérii. Práve dnes uplynulo desať rokov od premiéry Gossip Girl. Práve príbeh plný intríg, zrady, peňazí, ale aj ne/úprimnej lásky po rokoch upútal mladšieho diváka, ktorému tento žáner od skončenia The OC tak veľmi chýbal.

Už čoskoro sa tvorcovia GG vrátia na obrazovky s ďalším pokusom. Od 11.októbra sa predvedú s novou verziou Dynastie, ktorá je založená na rovnakých pilieroch a opäť prinesie pohľad na svet bohatých a falošných.

Práve tvorcovia spomínaného The OC stáli aj za Gossip Girl, v ktorej zúročili skúsenosti a snažili sa zabrániť chybám, ktoré dovtedy spravili. No nie vždy sa im to aj podarilo. Ako to už býva zvykom, úvodné série boli skvelé, mali spád a šmrnc, no neskôr to už zo seriálom išlo z kopca, čo sa prejavilo aj na vývoji sledovanosti. Producenti najmä od 4.série „varili už z vody“ a bolo očividné, že nemôžu donekonečna ťahať dej s rovnakými postavami a mnohé dejové línie boli trápením.

Televízia The CW bola však milosrdná a po nevydarenej 5.sérii dala šancu seriálu sa rozlúčiť s divákmi a schválila 6.sériu s desiatimi epizódami. Fanúšikovia dostali šancu rozlúčiť sa s postavami, uzavrieť dejové línie a to najhlavnejšie – dozvedieť sa pravú identitu Gossip Girl, ktorá/ý terorizoval/a zbohatlíkov prostredníctvom stránky, aby sa ukázala ich pravá tvár.

Seriál prelomil tabu a pobúril kritikov, keď bez okolkov prezentoval moc peňazí a svet bohatých, ako si prispôsobujú život vďaka miliónom na účte. Sex, drogy, vraždy,pofidérne vzťahy, teatrálne párty aj to bolo pevnou súčasťou Gossip Girl.

Vráti sa na obrazovky?

Aj napriek tomu, že seriál sa skončil s neslávne nízkou sledovanosťou, aj po rokoch stále žije a je populárny. Už niekoľkokrát sa hovorilo, že by sa mohol vrátiť s novými epizódami. Nikdy sa táto myšlienka nepohla vpred. Tvorcovia hovoria, že ak sa Gossip Girl niekedy vráti, tak to bude s novým príbehom a novými postavami. Tie pôvodné sú už natoľko vyčerpané, že nemajú čo ponúknuť.

Návrat Gossip Girl, v súčasnosti, nie je na programe dňa.

Navyše, nie je tajomstvom, že už počas nakrúcania prenikali informácie o naštrbených vzťahoch najmä medzi hlavnými hrdinkami Blake Lively (Serena) a Leighton Meester (Blair), ktoré sa neskôr aj potvrdili. O nič príjemnejšie nevyznelo ani vyjadrenie Eda Westwicka (Chuck), ktorý dodnes netuší, kto nakoniec bola Gossip Girl. Zrejme ho nakrúcanie veľmi „zaujímalo“.

Gossip Girl bol komplikovaný a zaujímavý seriál z pohľadu deja, ale aj zákulisie prinieslo mnoho zaujímavostí, o ktorých – možno – diváci ani netušili.

Pôvodne mal vzniknúť iba film s Lindsay Lohan v hlavnej úlohe.

Úloha intrigánky Georginy pôvodne ponúkli Mischy Barton, tá si zahrala Marissu v The OC. Herečka ponuku odmietla.

Každý názov epizódy je spojený s nejakým filmom.

Seriál mal premiéru najprv v Kanade a následne až v USA.

Lili Van der Woodsen sa pôvodne mala volať Darla.

Postavy Sereny, Blair, Dana sa ako jediné objavili v každej epizóde seriálu.

Penn Badgley (Dan) chcel zavesiť herectvo na klinec, následne dostal ponuku do Gossip Girl.

Televízia The CW mala problém s hercom Edom Westwickom (Chuck). Pôsobil na nich ako sériový vrah, nie aj zvodca, ktorému neodolá žiadna žena.

Počas nakrúcania spolu chodili Blake Lively (Serena) a Penn Badgley (Dan), dokonca Leighton Meester a Sebastian Stan boli zasnúbení. Oba páry sa neskôr rozišli.

Gossip Girl mala dostať aj spin-off. Súčasťou druhej série bol backdoor pilot, ktorý ukázal minulosť Lily. Práve to malo byť ústrednou myšlienkou druhého seriálu. Nakoniec seriál nikdy nevznikol.

Penn Badgley (Dan) do poslednej chvíle nevedel, že práve on je Gossip Girl. Tvorcovia mu to prezradili tesne pred nakrúcaním inkriminovanej scé­ny.

Seriál vznikol na základe knižnej série Gossip Girl. Jedine pilotná epizóda presne drží knižnej predlohy, zvyšok seriálu sa ňou iba inšpiroval

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Blake Lively #Gossip Girl #Leighton Meester #oseriáloch