Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Vampire Diaries - sú späť! Buďte opatrní!

05.09.2010 09:57
debata

Upíri sa vracajú do ulíc! 2.séria The Vampire Diaries štartuje už vo štvrtok 9.septembra!

Po 4 mesačnej prestávke televízia CW uvedie úvodnú časť 2.série jej seriálového hitu The Vampire Diaries! 1.časť nesie názov The Return (Návrat) a naozaj to bude časť plná návratov. Najväčším návratom môžeme nazvať príchod hlavnej zlej upírky Katherine, ktorá v roku 1864 zamotala hlavu obidvom bratom Salvatorovcom a práve to bolo ona, ktorá bratov poštvala proti sebe a nakoniec z nich spravila aj upírov. Problémom je, že na vlas podobá hlavnej hrdinke Elene, ktorá chodí s dobrým upírskym bratom Stefanom.

Pozrite záverečné minúty 1.série, kedy sa ukázala zlá Katherine a nič netušiaca Elena prichádza domov…

http://www.youtube.com/watch?…

Začiatok 2.série nás zavedie presne do momentu, kedy skončila 1.séria. Elena zisťuje, že Katherine sa vrátila s plnou silou a snahou sa pomstiť. No má svoj plán ako to spraviť. Keď Elena vstúpi do svojho domu, tak netuší, že vstúpila do nočnej mory, nachádza svojho strýka John mŕtveho a taktiež nachádza svojho brata Jeremyho v bezvedomí po jeho pokuse o samovraždu. V nemocnici šerifka Forbesová konfrotuje Matta, Bonnie a Damona, zatiaľ čo jej dcéra bojuje o život po autonehode. Damon tuší, že šerifka má podozrenie o tom, že je upír.

Neskôr sa vrátime do domu Gilbertovcov, kde Katherine sa zahráva s Elenou, neukáže sa jej priamo, no Elena cíti, že v dome je zlo. Prvý, kto zistí, čo sa asi deje je Damon. Na jednej strane má radosť, že sa jeho dávna láska vrátila a že žije, no na druhej strane je mu jasné, že niečo chystá. Niečo zlé chystá. Damon sa výnimočne zverí svojmu bratovi Stefanovi o svojom podozrení, že ONA sa vrátila. Začína sa tak pátranie nezvyklé pátranie dvoch bratov, ktorí stoja proti sebe, no tentoraz majú spoločný cieľ. Nájsť, čo najrýchlejšie Katherine a zistiť, čo vlastne chce a či sú ohrození ľudia v Mystic Falls. Stefan má samozrejme starosť o Elenu a Damon takisto, no nechce si to priznať. Katherine je však vypočítava a začína sa tak nebezpečná hra, na ktorej konci budú určite obete, ale bez krvi.

Tyler Lockwood s rodinou sa ešte ťažko spamätáva z náhlej smrti ich otca, starostu Mistic Falls, ktorého zabila tajná rada mesta, ktorá má za úlohu chrániť mesto pred upírmi. V závere 1.série totiž Rada použila prístroj, ktorý vydáva jedinečnú zvukovú frekvenciu, ktorá odhalí všetkých upírov. Problém však bol, že startosta Lockwood nebol upír, ale táto frekvencia mu vadila. Z toho vyplýva, že je nejaká kreatúra, ale aká. Vyzerá to tak, že v rode Lockwoodovcov sa musel objaviť vlkodlak, čo by vysvetľovalo aj neustálu agresivitu Tylera. Tvorcovia však nechcú prezradiť, či naozaj sa dočkáme v 2.sérii aj vlkodlakov, isté však, je niečo temné sa v rode Lockwoodovcov vyskytlo. Aby toho nebolo málo, do Mystic Falls prichádza brat zosnulého starostu Mason Lockwood, ktorý chce pomôcť rodine. Získa si veľmi rýchlo na svoju stranu verejnú mienku, no niečo skrýva…

Celý príbeh 2.série sa teda začne opäť zamotávať od štvrtka a môžeme sa pripraviť na novú dávku upírskych príbehov, nie tak sladkých ako Twilight, práve naopak, tvorcovia sľubujú ešte viac krvi a bezohľadnosti od upírov!

Na záver si pozrite niekoľko trailerov a promo plagát k 2.sérii.

http://www.youtube.com/watch?…

http://www.youtube.com/watch?…

http://www.youtube.com/watch?…

Blog o seriáloch v novom formáte od 13.septembra aj na hobbyportal.sk!

debata chyba
Viac na túto tému: #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky)