Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Desperate Housewives - aká je cena za obetu? Vlastný život!

13.05.2012 17:36
debata

DESPERATE

HOUSEWIVES

 

S E A S O N 8

odkaz Desperate Housewives - aká je cena za obetu?...
Desperate Housewives - aká je cena za obetu? Vlastný život! Desperate Housewives - aká je cena za obetu? Vlastný život!

Aká je cena za obetu? Vlastný život!

 

Nepremeškajte veľké finále celého seriálu!

       

Tak a je to tu! Už dnes večer sa definitívne skončí jeden z najpopulárnejších a najsledovanejší seriál poslednej dekády. Už dnes večer televízia ABC odvysiela špeciálne dvojhodinové finále celého seriálu. Konkrétne nás čakajú v poradí 22. a 23. epizódy s názvami Give Me the Blame a Finishing the Hat. Skončí sa tak seriál, ktorý 8 rokov spríjemňoval a rozveseľoval milióny divákov nielen v USA, ale aj po celom svete a navždy sa zapísal do histórie televíznej zábavy, objavil nové herecké hviezdy, prípadne oprášil zašlú slávu iných hercov a spravil zo všetkých najžiadanejšie seriálové tváre.

O konci seriálu sa síce vedelo ešte pred začatím 8.série, bolo to spoločné rozhodnutie televízie a producentov seriálu. Hlavným dôvodom bola klesajúca sledovanosť a stále vyššie náklady, teda najmä zvyšujúce sa finančné požiadavky hlavných herečiek. Vyššie honoráre si zabezpečili podpisom nových zmlúv, ktoré im garantovali natočenie aj 9.série. Autor seriál Marc Cherry sa však rozhodol, že je načase uzavrieť osudy žien z Wisteria Lane v rámci ôsmej série. Paradoxom však je, že správa o ukončení seriálu pomohla seriálu a sledovanosť zmenila tendenciu. Momentálne sa sledovanosť pohybuje na hodnotách okolo 8.5 milióna divákov a seriál má jednu z najvyšších hodnôt v rámci nedeľnajšieho prime-time všetkých televízií. Potvrdzuje sa tak porekadlo, že seriál končí v tom najlepšom a nedá sa hovoriť, že seriál skončí s potupnou nálepkou, ktorá by označila seriál ako prepadák, ktorý skončil na okraji diváckeho záujmu.

Ako však dopadnú osudy všetkých hrdinov na preslávenej ulici? Momentálne možno povedať o tom, že názov seriálu presne vyjadruje zúfalstvo hlavných postáv. Najkrušnejšie chvíle svojho života prežíva najmä Bree Van De Kamp. Nastal čas jej súdu, kde by sa mala dokázať jej vina ohľadom vraždy nevlastného otca Gaby Solis. Nikto okrem žien však netuší ako to celé bolo a Bree sa rozhodla, že prípadne vezme na seba celú vinu a v prípade odsúdenia pôjde aj väzenia na dlhé roky, len aby ochránila svoje kamarátky a najmä Carlosa, ktorý je páchateľom vražedného činu. Vyšetrovatelia pracujú s takou verziou, že Bree Ramona Sancheza zabila v čase, keď znova začala piť a každý večer trávila v pochybnom bare a mala povesť ľahkej ženy. Počas jednania sa tak prepiera táto nedávna minulosť Bree, čo je pre ňu mimoriadne ponižujúce, avšak ochota zobrať na seba celú vinu je silnejšia a nechce dopustiť to, aby sa prevalila pravda o tom, že Ramon Sanchez bol tyran, ktorý si zmenil meno a Carlos ho zabil preto, lebo sa prišiel pomstiť Gaby. Jeho pravé meno Alejandro zomrela teda aj s bezúhonosťou gazdiniek. Avšak je tu nádej, že by sa Bree z tejto šlamastiky mohla dostať. Dôkazy voči nej sú veľmi pochybné a jej obhajobu si zobral na starosti legendárny právnik Trip, do ktorého sa Bree aj navyše zamilovala. Trip je známy tým, že vyhral beznádejné prípady a nerieši zbytočne výčitky svedomia, preto kvôli dokázaniu neviny svojho klienta je ochotný prekročiť hranice slušnosti. Trip navyše o nevine Bree nepochybuje, nevidí v nej chladnokrvnú vrahyňu, lenže posledné udalosti uňho nahlodali jeho pohľad na jeho klientu. Zistil totiž pravú identitu Ramona, jeho pravé meno a prepojenie na Gaby a s tým možnú spojitosť s Bree a je veľmi pravdepodobné, že práve tento dôkaz jej môže zlomiť pomyselný väz.

Gaby začína cítiť, že všetko môže dopadnúť veľmi zle. Spočiatku rešpektovala rozhodnutie Bree ako aj jej ostatné kamarátky, že chce na seba zobrať celú vinu, aby ochránila tak všetkých. Nechcela totiž dopustiť, aby všetci išli do väzenia, keď najmä všetky majú rodiny a vlastné problémy a práve Bree momentálne nemá nič. Nemá vzťah, deti si žijú vlastným životom a ona sa ocitla v podstate v slepej uličke, takže logicky by o nič neprišla, keby išla do väzenia. Prišla by „iba“ o svoju slobodu, reputáciu, život, avšak takto to považuje za spravodlivé. Navyše Gaby získala novú pozíciu v rodine. Stala sa živiteľkou, čo je pre ňu nová úloha. O finančné zabezpečenie rodiny sa staral vždy Carlos a úlohou Gaby bolo míňať peniaze. Lenže po jeho návrate z protialkoho­lického liečenia chcel konečne zmeniť svoj život a tak začal pracovať pre charitu a skončili sa tak zlaté časy. Gaby však získala lukratívne miesto a oblieka bohatých klientov v luxusom butiku. Práca ju veľmi baví a zistila sama o sebe nové veci. Už nie je iba to namyslenou paničkou z predmestia, ale vie sa postarať aj o rodinu bez toho, aby sa spoliehala na niekoho iného, načo je patrične hrdá. Jej veľkou dilemou je však Bree. Gaby hoci nechce, aby Carlos sa priznal a išiel by tak do väzenia začína mať výčitky svedomia a začína uvažovať o tom, že by sa všetky priznali ako to naozaj vtedy bolo. Svedomie je silná a zvláštna vec.

Život Susan sa prudko zmenil od základov po tragickej a náhlej smrti jej manžela Mikea. Na všetko zostala sama, stratila všetky istoty, musí však zostať silná nielen pre malého syna M.J.-a, ale najnovšie aj pre dcéru Julie, ktorá sa vrátila domov tehotná. Hoci Julie bola rozhodnutá dať malú dcérku na adopciu, všetky tragické udalosti, ktoré sa stali na Wisteria Lane ju prinútili zmeniť názor a rozhodla sa, že si bábätko nechá. O práva na starostlivosť sa prihlásil aj otec, teda Porter Scavo, ktorý sa rozhodol byť starostlivým otcom a chce Julie pomôcť zo všetkým, avšak mladý Porter nevie čo so životom a tak to aj vyzerá. Preto sa Susan rozhodla spraviť jedno veľké rozhodnutie, ktoré by zmenilo život celej rodine…

Lynette sa po mesiacoch odlúčenia od svojho manžela Toma rozhodla spraviť riskantný krok a získať ho späť. Hoci medzi nimi sa vytvorila veľká priepasť a veľmi si ublížili, ale Lynette dal život riadnu facku a uvedomila si všetky svoje chyby a hlavne jej povahové črty boli kameňom úrazu a stáli za krachom jej manželstva. Nevážila si to, že má pohodový život a stále hľadala len cestu ku konfliktom a nedôstojné ovládanie Toma. Tom si však vybudoval nový vzťah s lekárkou Jane, v ktorom bol šťastný a Lynette bolo jasné, že rozvod je na spadnutie. Navyše Jane si chcela poistiť svoju pozíciu a tlačila Toma, aby konečne rozvodové papiere podpísal. Tom však podvedome toto odmietal a jeho nový vzťah začal dostávať prvé trhliny. Je však asi prirodzené, že rivalita medzi Jane a Lynette začala rásť. Zúfalstvo Lynette bolo už také veľké, že začala randiť s Tomovým šéfom. Lenže ho iba využívala nato, aby Toma viac zamestnával, aby nemohol byť doma s Jane, ktorá začala strácať pevnú pôdu pod nohami. Lenže, keď hrozilo preradenie Toma na ročné pôsobenie v Bombaji, Lynette musela ísť s pravdou von a Tomov šéf si uvedomil ako z neho Lynette spravila hlupáka a keď sa pred Tomom negatívne o nej vulgárne vyjadril, Tom sa neudržal a strhla sa bitka. Je teda jasné, že Tom Lynette aj napriek všetkému stále miluje, čo si uvedomila aj Jane a vzťah s ním ukončila. Ako si však majú nájsť k sebe cestu, keď sa medzi nimi toho stalo tak veľa zlého?

Čo všetko nás však čaká v dnešnom dvojhodinovom finále? Ako to všetko nakoniec dopadne? Hoci väčšina hrdinov je zapletených do vražedného tajomstva, výnimkou je aj Renée, ktorá naplno plánuje svoju bombastickú svadbu s jej milovaným Benom a už dnes večer nastane konečne aj niečo radostné na Wisteria Lane. Svadobné zvony konečne zaznejú a Renée nečaká žiadne komplikácie. No nič nie je také jednoduché a hlavne nie na obľúbenej ulici. Julie začne rodiť, hoci to ešte nikto nečakal, navyše po ženích si príde polícia, pretože nové dôkazy a motívy sa objavia ohľadom vraždy Alejandra. Práve on poskytol svoj pozemok, kde rozbiehal stavbu, aby tam zabetónoval telo. Renée však netuší, že všetci jej blízki sú zapletení to zatajovania vraždy. Teraz už aj keby sa prevalila pravá verzia o Alejandrovi, je dosť otázne, či by už niekto veril tomu, že Alejandro bol násilník a že Carlos ho zabil iba nechtiac v rámci toho, že chcel ochrániť svoju ženu. Boli už napáchané činy, za ktoré budú musieť zaplatiť všetci. Nájde konečne Renée svoje šťastie alebo sa dozvie aj ona celú pravdu o vražednom tajomstve a nebude chcieť spojiť svoj život s mužom, ktorý pred ňou mal tajomstvá? To je jej jediná podmienka, už žiadne tajomstvá!

Navyše Susan sa zdôverí svojím priateľkám s tým, že chce opustiť navždy Wisteria Lane. Stalo sa tam totiž toľko zlého a najmä chce zmenu, po vražde Mikea musí začať nový život. Chce pomôcť najmä dcére Julie s výchovou dcérky a popritom by Susan bola rada, aby si Julie dokončila doktorát. Jej priateľky tak čaká studená sprcha, hoci chápu pohnútky Susan, nechcú však o ňu prísť. Susan však chce veľkú zmenu. Ako to nakoniec dopadne? Opustí Susan svoj starý život?

Čaká nás ďalší návrat! Nečakane sa predmestí objaví Katherine Mayfair! Katherine odišla z ulice pred koncom 6.série, kedy si uvedomila, že nie je šťastná po boku mužov a odišla žiť do Paríža s priateľkou Robin. Tentokrát sa však vráti sama a je zvedavá ako sa tam život zmenil a bude veľmi prekvapená. Neprišla však pre nič za nič. Má lákavú pracovnú ponuku pre Lynette. Je to ponuka, ktorá sa neodmieta, lenže práve toto by mohlo zabrániť tomu, aby sa jej manželstvo dalo opäť do poriadku. Dá Lynette prednosť vidine nového života? Pretože netuší, že Tom ju stále miluje a že jeho vzťah s Jane je minulosť. Alebo dá prednosť láske a pokúsi sa všetko napraviť, aby si mohli všetko odpustiť?

Čaká nás aj dojemná chvíľa. Rakovina pani McCluskey je v záverečnom štádiu a ona už vie, že jej čas nadišiel. Chce však zomrieť v pokoji na obľúbenej ulici v kruhu svojich blízkych. Bree, Lynette, Susan a Gaby sa tak rozhodnú, že doopatrujú pani McCluskey a splnia jej tak posledné želanie.

Záver súdu s Bree sa blíži. Trip však bude chcieť konečne počuť, čo sa naozaj stalo v osudnú noc. Tuší, že to všetkého sú zapletení najmä Solisovci a že niečo taja aj ostatní obyvatelia ulice. Dôkazy začínajú ukazovať pravú verziu pochybného príbehu, no Bree trvá na svojom. Ako to všetko dopadne? Podarí sa Tripovi zamiesť celý prípad pod koberec a ženy tak budú môcť žiť spokojne a šťastne?

     
debata chyba
Viac na túto tému: #DESPERATE HOUSEWIVES (Zúfalé manželky)