Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

THE FOLLOWING SEASON 2 - čo je pravda? Čo je lož? Všetko je iba vecou ...

17.01.2014 12:05
debata
THE FOLLOWING SEASON 2 - čo je pravda? Čo je...
THE FOLLOWING SEASON 2 - čo je pravda? Čo je lož? Všetko je iba vecou ... THE FOLLOWING SEASON 2 - čo je pravda? Čo je lož? Všetko je iba vecou ...

Nepremeškajte štart 2.série seriálového hitu The Following!

Dnešným dňom sa začína druhá polovica aktuálnej blogovej sezóny na oserialoch.com. S novým rokom 2014 zároveň sa môžete tešiť na príchod nového seriálu s názvom The Following, ktorého 2.sériu televízia FOX v svetovej premiére odštartuje už dnes večer! Práve s týmto seriálom televízia bodovala minulý rok, kedy seriál prepísal rebríčky sledovanosti a úvodnú epizódu si pozrelo 10.5 milióna divákov. Tieto hodnoty znamenali pre televíziu získanie nového seriálového hitu do svojho portfólia, The Following sa tak stal najúspešnejšou a najsledovanejšou novinkou vysielanou v midseason období. Sledovanosť seriálu počas 15 epizódnej série, pochopiteľne, zaznamenala určitý pokles diváckej priazne, avšak napínavé finále 1.série si pozrelo takmer 8 miliónov divákov a seriál si tak udržal dominantný status vo svojom pondelkovom vysielacom slote. Preto nebolo vôbec žiadnym prekvapením, keď televízia FOX oznámila objednávka na 2.sériu, ktorá bude opäť obsahovať 15 epizód. Novú sériu sa rozhodla televízia odvysielať v špeciálnom, nedeľnom slote a hneď dvoma epizódami naraz. Následne sa budú nové epizódy vysielať opäť každý pondelok, po jednej epizóde, tak ako boli diváci zvyknutí.

Úvodná séria spred roka mala jasne daný a diváci sa nechali vtiahnuť do prenasledovania rafinovaného masového vraha Joea Carrolla, ktorý si po svojom úteku z prísne stráženej väznice, začne vyriaďovať staré účty, za pomoci tajomného kultu, nielen so svojou manželkou Claire, ale predovšetkým s detektívom Ryanom Hardym, ktorý ho za mreže dostal. Joe je psychopat, ktorý rituálne zabil 14 mladých žien, je posadnutý spisovateľom Edgarom Allanom Poeom a po úspešnom úteku z väzenia sa ukryl do dobre stráženého sídla, ktoré chránia jeho nasledovníci, ktorý sa nechali opantať jeho vplyvom. Plne sa potvrdil fakt, že pravda je iba vecou pohľadu. Kto je vlastne zlí, kto je vlastne dobrí. To je otázka, na ktorú by vám každá strana barikády dala inú odpoveď. Avšak súboj medzi Carrollom, jeho nasledovníkmi a FBI mal za následok veľa mŕtvych, aj z radov kolegov, ale aj nevinných obyvateľov. Záver 1.série, po vypätom súboji, dal nádej, že kult nasledovníkov bol definitívne rozprášený a samotný Joe Caroll zahynul pri masívnom výbuchu. Lenže zlo si vždy nájde cestičku ako prekvapiť a vrátiť sa späť.

Druhá séria sa začne rok po udalostiach z finále 1.série a má názov, ktorý mnohé naznačuje, Ressurection. Dej sa posunie o rok od udalostí z prvej série. New York čelí novému, desivému vraždeniu. FBI požiada Ryana Hardyho, Mikea Westona, aby sa porozprávali s jedinou preživšou vražedného besnenia, Lily (Connie Nielsen), a pomohli FBI vyriešiť tento prípad. Ryan spočiatku nie je ochotný spolupracovať, lenže zasiahne jeho neter Max (Jessica Stroup), ktorá pracuje ako IT špecialistka pre New Yorskú políciu. Vďake jej prosbe, Ryan zmení názor a začne pomáhať FBI pri vyšetrovaní. Vyšetrovanie ich zavedie k niekoľkým problémovým jedincom, ktorými sú aj Luke (Sam Underwood) Mandy Lanke (Tiffany Boone). Ryan náhle prepadne podozrenie, že prípad Joea Carrolla zďaleka neskončil, najmä, keď sa blíži ročné výročie od jeho smrti.

Znova sa tak pozrieme na život agenta FBI Ryana Hardyho, ktorý sa fyzicky plne zotavil z útoku svojej susedy, ktorá bola taktiež členkou Carrollovho kultu a jej poslaním bola vražda Hardyho. Jej životné poslanie sa však nenaplnilo, avšak Hardyho ťažko zranila. Nebolo to však všetko a bodla aj Hardyho dávnu lásku a zároveň aj ex-manželku Carrolla Claire. Koniec však zostal otvorený a nebolo jasné, kto z dvojice prežije. Teraz po roku Hardy sa snaží poraziť vnútorných démonov, ktorí ho znova lámu, aby podľahol dávnej závislosti od alkoholu, navyše stále pochybuje, že Carroll je naozaj mŕtvy, hoci testy DNA potvrdili jeho smrť. Hardy však vie, že vrahov kult mal svojich členov infiltrovaných aj na tých najzabezpečenejších miestach. V deň Carrollovej smrti sa však rozpúta nové vražedné peklo a Hardymu a celému tímu FBI je jasné, že kult vstal opäť z popola pod novým vedením a chce pomstu za smrť Carrolla. O to bude prekvapujúcejšie zistenie, keď sa potvrdí, že Carroll naozaj žije a nočná mora pre všetkých sa začne znova!

V hlavných úlohach sa opäť predstavia žiarivé seriálové, ale aj filmové hviezdy. Úlohu Ryana Hardyho si znova zopakuje brilantný Kevin Bacon, Carrolla opäť stvárni až démonicky chladný James Puferoy. Taktiež nebude chýbať Ryanov ambiciózny, mladý kolega Mike Weston, ktorého hrá Shawn Ashmore. Bohužiaľ diváci viac neuvidia obľúbenú agentku Debru Parker, keďže v závere 1.série zomrela rukou kultu, keďže ju pochovali zaživa a v priamom prenose museli agenti FBI sledovať ako ich odvážna kolegyňa vydýchne naposledy. Veľký otáznik visí nad kľúčovou ženskou postavou v podaní herečky Natalie Zea, ktorá presvedčivo stvárnila ex-manželku Carrolla Claire. Claire bola obeťou vlastného ex-manželka, hoci jej nikdy neublížil. Dlho nemala ani tušenie o tom, s akým sociopatom vôbec žije. Keď pomohla ho dostať za mreže, pokúšala sa začať žiť pokojný život spolu s malým synom Joeym. Lenže po Carrollovom úteku bolo všetkým jasné, že primárne sa Carroll zameria na svoju rodinu a jej znovuvybudovanie. Tak sa aj stalo, uniesol malého Joeyho a chcel prinútiť Claire, aby s ním začala nový život. Avšak znechutenie, nenávisť voči Carrollovi bola väčšia a pochopiteľná a tak by nikdy nepristúpila na podmienky svojho despotického ex-manžela. To ju však, pravdepodobne, stálo život. Pretože v závere prvej série, spolu s Hardym, sa stala obeťou útoku zaprisahanej členky kultu. Scéna sa však skončila iba bodnutím, tým pádom je nádej, že Claire prežije. Počas leta, kedy intenzívne prebiehali prípravy na natáčanie, tvorcovia s veľkou radosťou potvrdili, že sa dohodli s herečkou na podpise nového kontraktu, ktorý jej zabezpečil status jednej z hlavných postáv. Následne ukázali pokračovanie scény, z ktorej jasne vyplynulo, že Claire útok neprežila. Scéna vo finále bola zámerne prerušená, aby sa tak otvorili zadné dvierka pre jej návrat. Lenže odvtedy ani tvorcovia, ani samotná herečka nechcú potvrdiť, či naozaj Claire prežije alebo sa jej postava bude objavovať iba vo flashbackoch. S najväčšou pravdepodobnosťou sa však Claire diváci dočkajú v živej podobe a bude súčasťou novej vlny vyčíňania Carrollovho kultu a bude sa snažiť ochrániť svojho syna pred pazúrmi otca. Jedna ženská úloha má zaistené prežitie, je ňou členka kultu Emma Hill (Valorie Curry), ktorá sa starala o malého Joeyho počas jeho únosu a bola poprednou členkou kultu. Podarilo sa jej utiecť a vyhnúť sa tak spravodlivosti a rok vyčkávala na svoju príležitosť.

Nová séria, samozrejme, prinesie aj nové postavy, ktoré by mali priniesť svieži vietor do príbehu. Viac priestoru dostanú charaktery vražedného kultu Joea Carrolla. V nadchádzajúcich epizódach diváci uvidia rozsah a dosah tohto kultu a kde všade má Carroll svojich verných. Novými postavami v kulte sú, Carlos (J.D. Williams), Judy (Carrie Preston), tá stvárni veľmi, až chorobne, oddanú členku kultu, Luke (Sam Underwood), taktiež oddaný člen kultu. Nové postavy však doplnia a rozšíria rady FBI, keďže po hrôzostrašných skúsenostiach z 1.série sa bezpečnostné sily rozhodnú, že musia posilniť špeciálny tím odborníkov. Preto v 2.sérii sa diváci stretnú aj s Ginou Mendes (Valeria Cruz), ktorá bude spolupracovať najmä s Mikeom Westonom, v čase, keď mestom opäť otrasie prvá vražda. Ken Phillips (James McDaniel) sa objaví po boku Ryana Hardyho, mal by byť akousi náhradou za zosnulú detektívku Debru Parker. Neter Ryana Hardyho Max si zahraje mladá herečka Jessica Stroup, blízkeho priateľa Hardyho Barryho stvárni Keith Carradine. Ďalšou priateľskou tvárou v živote Ryana Hardyho bude herečka Tehmina Sunny, ktorá stvárni Mellisu. Jacinda Barrett získala jednu z dôležitých úloh, jej postava Julia spôsobí mnohé problémy medzi hlavnými postava, keďže vďaka jej temným a zákerným úmyslom sa mnohí ocitnú v nebezpečných situáciách, ktoré ohrozia ich život. Taktiež dôležitú úlohu v 2.sérii zohrá postava Lily Gray (Connie Nielsen), ktorej pomôže Hardy, keď sa ocitne v problémoch, vznikne medzi nimi isté prepojenie, ktoré spôsobí mnohé problémy. Znamená to, že Lily bude novou láskou Ryana? Bude tiež tajnou členkou kultu? A aby toho nebolo málo, spolu s kultom na čele s Carrollom by sa mal objaviť ďalší, silný nepriateľ!

 
debata chyba
Viac na túto tému: #THE FOLLOWING