Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Preacher - Boh zmizol. Nájde ho ten, ktorý v neho neverí?

28.06.2017 11:18
debata
Preacher - Boh zmizol. Nájde ho ten, ktorý v...
Preacher - Boh zmizol. Nájde ho ten, ktorý v neho neverí? Preacher - Boh zmizol. Nájde ho ten, ktorý v neho neverí?

Nepremeškajte premiéru seriálu, v ktorom sa nikto nebojí ani Boha, ani diabla!

Súboj medzi nebom a peklom je nekonečný a večný, ale čo sa stane ak jednu stranu tento boj omrzí a zmizne? Čo ak zmizne Boh a odveká rovnováha bude narušená? Odpoveď je jasná – je potrebné  nájsť samotného Boha! Tejto úlohy sa zhostí legendárny Preacher vo svojej druhej sérii, ktorá už vo štvrtok večer o 22.00 bude mať česko-slovenskú premiéru na AMC. Ďalšou dobrou správou pre tých, ktorí nemajú radi dabing, nová séria sa bude vysielať v pôvodnom znení s titulkami a v rámci premiéry sa odvysielajú hneď dve časti za sebou. Keď sa objavila iniciatíva priviesť ďalší komiks do hraného seriálu, mnohí hovorili o Preacherovi, že je to nesfilmovateľný projekt. Televízia AMC známa seriálovými hitmi ako The Walking Dead a spin-off Fear The Walking Dead, či ďalších hitov Son, Better Call Saul, Into to Badlands opäť zariskovala a objednala si 10-dielnu úvodnú sériu, pod ktorú sa podpísalo trio tvorcov Seth Rogen, Evan Goldberg a Sam Catlin. Overené trio držalo pevne v rukách aj vznik druhej série. Premiéru Preachera v minulom roku si nenechalo ujsť takmer 2.4 milíóna divákov a bolo jasné, že Preacher nepovedal posledné slovo. Ostatné epizódy si držali stabilnú sledovanosť v priemere na úrovni 1.7 milióna divákov a nebolo prekvapením, keď si AMC objednala aj druhú sériu, ktorá bude mať dokonca rovno 13 epizód.

Nadprirodzené schopnosti, netradičné ľudské osudy, ale tiež temná komediálna dráma. Presne taká bola úspešná prvá séria seriálu, k tomu si treba pripočítať expresívnejšie spracovanie, ktoré sa nakoniec ukázalo ako atraktívne a charakteristické pre Preachera. Prvá séria počas desiatich epizód stihla predstaviť hlavnú postavu, Jesseho, ktorého ovládala tajomná sila, vďaka ktorej získal zvláštne schopnosti. Navyše stratil svoju vieru a jeho cieľom je dosiahnuť kráľovstvo nebeské.  Na svojej ceste sa spojil so svojou drsnou ex-priateľkou Tulip a írskym vandrákom Cassidym. Spoločne sa tak ocitli v šialenom svete, ktorý je obývaný postavami z neba a z pekla a všetkým, čo sa nachádza niekde medzi týmito dvoma protipólmi. Nechýbali ani stretnutia s démonmi a anjelmi. Diváci tak dostali možnosť pozrieť si svet, o ktorom sa väčšinou len s rešpektom hovorí a drží sa odstup a najmä sa vybudovala celá mytológia postáv, ktorá plynulo pokračuje v nových epizódach 2.série. Podľa tvorcov divákov čaká v druhom roku vysielania perverzná a absurdná cesta za hľadaním Boha. Tí svojou kreativitou dokázali, že niečo s nálepkou nesfilmovateľného je len mýtus pre ľudí s malou predstavivosťou.

Okrem pôvodných tvorcov v druhej sérii nenastali ani zmeny v hereckom obsadení. Diváci dostanú to, načo sú zvyknutí a čo očakávajú. V hlavných úlohách sa predstaví Dominic Cooper (Jesse Custer), Joseph Gilgun (Cassidy), Ruth Negga (Tulip), ktorí sa ocitnú uprostred pozemského boja medzi peklom a nebom a nekonečnej nenávisti medzi oboma stranami. Nájsť Boha nebude jednoduché. Traja priatelia sa budú musieť vysporiadať so zákernými tajnými agentmi, svätými zabijakmi aj nezastaviteľným zloduchom z pekla. Preacher bude musieť hľadať toho, v ktorého existenciu ani neverí a myslí si o ňom svoje.

debata chyba
Viac na túto tému: #AMC