Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Youtubová kariéra Bukovského sa skončila: Platforma jeho kanál zmazala

Youtube zrušil kanál Igora Bukovského.

03.05.2024 11:42
Bukovsky Foto:
MUDr. Igor Bukovský
debata (52)

Igor Bukovský mal už v minulosti na Youtube problémy. Bukovský je známy výživový poradca, ktorý sa v posledných rokoch preslávil kontroverznými názormi na liečbu niektorých chorôb. SME píše, že Bukovský prišiel o svoj kanál koncom apríla. Kanál natrvalo zrušil samotný Youtube, dôvodom je obchádzanie pravidiel platformy.

Platformu mal kontaktovať práve denník SME, ktorý sa pýtal, či ju Bukovský používa v súlade s pravidlami. Bukovský údajne chystá právne kroky.

Dom z filmu Hore Čítajte viac Zážitok, aký tu ešte nebol: Môžete prenocovať v domčeku z filmu Hore alebo stráviť deň s Kevinom Hartom

Igor Bukovský už raz o svoj kanál prišiel – stalo sa tak v roku 2021. Youtube v takomto prípade udeľuje niečo ako doživotný zákaz, používateľ si už nemôže založiť nový účet a publikovať svoj obsah. V roku 2021 prišiel o svoj kanál kvôli obsahu, ktorý publikoval, teraz pravidlá porušil už len tým, že používal iný účet. Ten nevytvoril nanovo, mal ho už roky ako záložný. Dietológ Igor Bukovský je vyštudovaný lekár. Lekársku prax však aktívne nevykonáva a nemá spravenú ani žiadnu atestáciu.

Bukovský ešte v roku 2021 prišiel o účet s viac ako 150-tisícmi odberateľov. Bolo to ešte počas pandémie koronavírusu, kedy zľahčoval ochorenie a kritizoval opatrenia.

Dokonca tvrdil, že pokiaľ sa žena dala zaočkovať proti covid-19 v prvom trimestri tehotenstva, až 82 % tehotenstiev končilo potratom. Za toto tvrdenie sa neskôr ospravedlnil. Kým to však urobil, tieto nepravdivé informácie obleteli dezinformačné weby, pre ktorých sa stal Bukovský hviezdou. Písali o jeho videách, dávali jeho nepodloženým radám priestor.

© Autorské práva vyhradené

52 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Bukovský