Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prvé výročie streamovacej služby na Slovensku: Ktoré filmy a seriály zbúrali rebríčky sledovanosti?

Streamovacia služba ponúka unikátne spojenie filmov, seriálov a programy svetového hráča.

04.05.2024 00:00
debata

Spoločnosť CANAL+ spustila pred rokom v Českej republike a na Slovensku streamovaciu službu, ktorá ponúka priame prenosy športových stretnutí, televízne stanice s filmami, seriálmi a rozsiahlu videotéku aj s titulmi vlastnej produkcie a tvorbu Apple TV+.

„Počas prvého roku od spustenia sa nám podarilo rozšíriť ponuku titulov CANAL+, taktiež sme pridali ďalšie exkluzívne športové prenosy a v neposlednom rade tiež filmy a seriály Apple Originals. Myslím, že celkovo tak naplňujeme stratégiu značky CANAL+, ktorá je celosvetovo spojená s kvalitnou a rozmanitou ponukou,“ hovorí Ladislav Řeháček, VP spoločnosti CANAL+ Luxembourg pre Českú republiku a Slovensko.

CANAL+ obohatil športovú ponuku o ženský tenis svetovej asociácie WTA, stále populárnejší padel s prenosmi World Padel Tour a najvyššiu francúzsku ragbyovú ligu Top 14. V tomto roku ponúkne exkluzívne série z vlastnej produkcie O peniazoch a krvi, Families Like Ours a Paris Has Fallen a v auguste uvedie v premiére očakávanú českú minisériu lokálnej produkcie Dcéra národa.

Najsledovanejšie tituly CANAL+

Na platforme CANAL+ bola jednotkou medzi filmami Oscarmi ovenčená Veľryba režiséra Darrena Aronofského v hlavnej úlohe s Brendanom Fraserom, nasledoval akčný veľkofilm John Wick: Kapitola 4 s excelentným výkonom Keanu Reevesa a populárna česká komédia Prvok, Šampón, Tečka a Karel režiséra Patrika Hartla. Najsledovanejším seriálom bola mysteriózna Antarktída s Álvarom Mortom, ktorý sa preslávil úlohou Profesora v seriáli Papierový dom, hneď v závese bolo historické Versailles a tretie miesto obsadila kriminálna dráma zo súčasnosti Biele piesky.

Divákov programu CANAL+ Action si získal oscarový hit Všetko, všade, naraz a nasledovali triler Pomsta alebo akčný film 610 metrov nad zemou. Zo seriálovej tvorby zabodovali tituly ako americká kriminálna séria FBI, fascinujúci britský sci-fi thriller Projekt Lazarus alebo komediálny sci-fi triler UFO z francúzskej produkcie CANAL+.

V sledovanosti športových prenosov vedú zápasy anglickej Premier League. Tohtoročným najsledovanejším futbalovým zápasom bol Liverpool vs. Manchester City z 10. marca a hneď v závese bolo stretnutie Manchestra City s Manchestrom United, ktoré sa odohralo 3. marca. V tenise viedlo semifinále WTA Linz 500 Donna Vekič vs. Jekatěrina Alexandrova a nasledovalo semifinále dvojhry Iga Šwiateková vs. Anna Kalinská na WTA Dubaj 1000.

Pripravované novinky na rok 2024

16. mája ponúkne CANAL+ premiéru očakávaného seriálu Xaviera Giannoliho O peniazoch a krvi o miliardovom podvode storočia v EÚ. Premiérou jesene bude miniséria Dcéra národa v réžii Cristiny Groșan a Matěja Chlupáčka. Dcéra národa, ktorá vznikla podľa skutočných osudov Zdeňky Havlíčkovej, dcéry Karla Havlíčka Borovského, predstaví v hlavnej úlohe Antoniu Formanovú

Ku koncu roku tiež uvedie prvý seriál oscarového režiséra Thomasa Vinterberga Families Like Ours a na prelome 2024/2025 bude na programe najväčšie televízne produkčné dielo Paris Has Fallen. a Gerarda Butlera, ktorý tu pôsobí ako výkonný producent. Anglicky hovorená akčná séria sa odohráva v Paríži na pozadí zložitej politickej situácie. Cieľom teroristov je totiž sám francúzsky minister obrany. V hlavnej úlohe sa predstaví rešpektovaný francúzsky filmár a herec Mathieu Kassovitz.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #streamovacie služby #Canal+