Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Náhla zmena vo VšZP: Hovorkyňa a šéfka komunikácie končí len po dvoch mesiacoch

Zmeny v štátnej zdravotnej poisťovni prichádzajú v rýchlom slede.

19.01.2024 06:00
vszp-clanok W Foto:
Všeobecná zdravotná poisťovňa
debata

Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) oznámila významnú zmenu vo svojom komunikačnom tíme. Len pred dvoma mesiacmi, po nástupe Ľubice Hlinkovej do funkcie generálnej riaditeľky, sa stala novou riaditeľkou oddelenia komunikácie a novou hovorkyňou Alena Krčová.

heslo, Čítajte aj Jojka neprestáva prekvapovať s programovými kotrmelcami: To, čo platilo včera, je dnes minulosťou

V stredu 17. januára Krčová oznámila, že vo funkcii končí. Táto zmena prichádza len pár dní po odvolaní generálnej riaditeľky VšZP Ľubice Hlinkovej. Celé vedenie štátnej poisťovne na čele s Hlinkovou odvolala 10. januára ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).

Alena Krčová bola hovorkyňou VšZP dva mesiace. Foto: VšZP
Alena Krčová Alena Krčová bola hovorkyňou VšZP dva mesiace.

Krčová do VšZP prišla z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR, kde pôsobila ako manažérka komunikácie a hovorkyňa. V minulosti pracovala ako novinárka v TASR a Slovenskom rozhlase, neskôr viedla komunikáciu skupiny Falck na Slovensku, v ČR a Rumunsku.

Pri svojom nástupe do VšZP uviedla: „Pracovať pre najsilnejšiu zdravotnú poisťovňu na trhu a zodpovedať za stratégiu jej externej a internej komunikácie je výzvou, ktorú prijímam s hlbokým rešpektom.“ Vo svojej funkcii však nezotrvala dlho, nastúpila do nej 15.11.2023 a len po dvoch mesiacoch vo funkcii končí.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Markíza s veľkým seriálovým prekvapením: Do vysielania mieri niečo špeciálne a to poriadne skoro

Krčová informáciu o svojom odchode potvrdila prostredníctvom rozlúčkového emailu zaslaného redakcii Ozdravme. „Žiaľ, moja pracovná misia vo VšZP končí. V plnej miere rešpektujem a chápem právo nového vedenia vybrať si iný tím, s ktorým chce a bude spolupracovať," uviedla. Zatiaľ nie je známe, kto namiesto Aleny Krčovej nastúpi na pozíciu riaditeľky komunikácie a hovorkyne VšZP.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #VšZP #hovorca #personálne zmeny #hovorkyňa