Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dostali ste takúto SMS? Je to podvod, varuje Polícia SR. Podvodníci chcú vylákať peniaze od vodičov

Polícia upozorňuje na ďalšie nekalé praktiky podvodníkov.

12.09.2023 00:00
auto, autá, emisie, doprava, zápcha Foto:
Ilustračné foto.
debata (3)

Aj vás vystrašila SMS o nezaplatenom mýte? Polícia SR upozorňuje na šírenie podvodných SMS správ v novom šate. Tentokrát podvodníci mieria na vodičov, ktorým posielajú upozornenia na pokuty za nezaplatený poplatok za používanie diaľnice, upozorňuje polícia na Facebooku na stránke Hoaxy a podvody.

Igor Tóth, O2 Čítajte aj Operátor zvyšuje ceny za volania a SMS správy. Dôvodom je rozširovanie 5G siete

Podvodníci sa v správe vyhrážajú, že „systém“ zistil neuhradenie poplatku za mýto a pokiaľ ho vodič neuhradí včas, dostane pokutu. „Ide pritom o podvod, ktorým chcú podvodníci získať prístup ku vašim platobným údajom,“ upozorňuje polícia.

Hroziaca pokuta je vo výške pár eur. Podvodníci sa spoliehajú, že nízku sumu nebudú ľudia riešiť a radšej ju zaplatia, aby mali pokoj. „Ak by ste však poskytli vaše údaje k platobnej karte, mýtny nedoplatok by vás mohol vyjsť naozaj, ale naozaj draho,“ varuje polícia. Na podvod už upozornila aj Národná diaľničná spoločnosť (NDS).

Policajný zbor začal boj proti dezinformáciám ako prvá inštitúcia na Slovensku v roku 2017. Nasledujúci rok bol spustený špecializovaný profil na facebooku Hoaxy a podvody – Polícia SR, ktorý sa v danej oblasti stal vďaka viac ako 150 000 fanúšikom najsledovanejším informačným kanálom, a taktiež získal niekoľko ocenení.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia SR #Hoaxy a podvody