Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Podcast princa Harryho a Meghan na Spotify končí. Len necelý rok po spustení

Viacročná zmluva bola ukončená po zverejnení prvej a jedinej série podcastov.

19.06.2023 06:00
Princ Harry a jeho manželka Meghan. Foto:
Princ Harry a jeho manželka Meghan.
debata

Produkčná spoločnosť Archwell Audio britského princa Harryho a jeho manželky Meghan sa necelý rok po debute podcastu rozchádza so streamovacím gigantom Spotify. Nie je jasné, prečo podcast s názvom Archetypes platformu opúšťa, ale rozhodnutie bolo obojstranné.

Harry s manželkou Meghan oznámili, že viacročná zmluva so švédskou spoločnosťou Spotify bola ukončená po zverejnení prvej a jedinej série podcastov.

Vedma, Čítajte aj Prvý fantasy seriál u nás Vedma: Keď ambície predbehnú tvrdú realitu, skončia veľmi ďaleko od dokonalosti
Vojvodkyňa zo Sussexu v podcaste Archetypes. Foto: Spotify
Meghan Vojvodkyňa zo Sussexu v podcaste Archetypes.

Spotify ohlásil spoluprácu s Harrym a Meghan na konci roka 2020 po tom, čo sa kráľovský pár vzdal svojich oficiálnych povinností a presťahoval sa do Kalifornie. Podľa prvotných odhadov mala byť hodnota podcastov vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu viac ako 20 miliónov dolárov (18,3 milióna eur).

Podcast Archetypes, ktorý moderovala vojvodkyňa zo Sussexu, podľa popisu na Spotify „skúma, rozoberá a vyvracia predsudky, ktoré držia ženy v úzadí“. Vo svojich 12 epizódach predstavil mnoho slávnych osobností, napríklad moderátorku Oprah Winfrey, speváčku Mariah Carey či tenistku Serenu Williams.

V siedmich krajinách, vrátane USA a Veľkej Británie, sa umiestnil na popredných priečkach rebríčkov Spotify a vlani získal ocenenie za najlepší podcast v súťaži People's Choice. Na marcovom odovzdávaní cien Gracie Awards bola Meghan označená za najlepšiu moderátorku zábavných podcastov.

„Spotify a Archwell Audio sa po vzájomnej dohode rozhodli ukončiť spoluprácu. Na podcasty, ktorá vznikli, sú však hrdí,“ uvádza sa v spoločnom vyhlásení oboch subjektov. Podľa denníka Wall Street Journal kráľovský pár nesplnil požadované kritériá produktivity potrebné na vyplatenie dohodnutej sumy peňazí. Podmienky zmluvy neboli nikdy zverejnené.

Oravský hrad Čítajte aj Na Oravský hrad sa nasťahovali filmári. Nakrúcajú vianočnú rozprávku pre RTVS
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle... Foto: Profimedia
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle odchádzajú z vyhlásenia cien The Ms. Foundation Women of Vision Awards v New Yorku.

Podcast Archetypes bol jedným z viacerých lukratívnych zmlúv, ktoré Harry a Meghan podpísali po svojom odchode do USA. Vydali napríklad aj dokumentárny seriál na Netflixe a Harry napísal knihu s názvom Náhradník (Spare), kde opísal vzťah so svojím otcom kráľom Karolom III. a zvyškom rodiny. Kniha sa stala betsellerom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spotify #podcasty #Harry a Meghan