Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Operátor zvyšuje ceny za volania a SMS správy. Dôvodom je rozširovanie 5G siete

Od utorka 12. septembra mení ceny operátor O2.

12.09.2023 00:00
Igor Tóth, O2 Foto:
Generálny riaditeľ O2 Igor Tóth.
debata (1)

Mobilný operátor O2 zvyšuje cenu volaní a SMS správ pre zákazníkov služby O2 Fér a kariet O2 Voľnosť. Dôvodom je podľa spoločnosti rozširovanie 5G siete a zlepšovanie služieb.

víťaz, Čítajte aj September na SkyShowtime: Seriálová smršť na čele s prvým slovenským titulom

Ceny sa menia od utorka 12. septembra, vzrastú o 0,02 eura za minútu volania pri programe Fér a o 0,05 eura za jeden hovor pri programe Voľnosť. Cena SMS správy vzrastie o 0,02 eura. Suma volania za minútu bola doposiaľ pri službe Fér vo výške 0,13 eura, pri programe Voľnosť 0,10 eura za jeden hovor, a cena za odoslanie jednej SMS správy 0,06 eura. Po novom bude cena hovoru stáť 0,15 eura za minútu, resp. hovor a cena SMS sa zvýši na 0,08 eura. Úprava cien sa netýka benefitu volaní zadarmo po jednej minúte na čísla O2 Slovensko.

Operátor zároveň mení aj objem denných internetových balíčkov z 500 MB na 700 MB so zmenou ceny 0,75 eura/deň na 0,95 eura/deň a balíček 1 GB na 1,5 GB so zmenou ceny z 1 eura/deň na 1,30 eura/deň.

Mesačný balík O2 Internet 2 GB, Neobmedzené volania v SR a celej EÚ a mesačný poplatok za službu vo výške dvoch eur ostávajú naďalej bez zmeny.

auto, autá, emisie, doprava, zápcha Čítajte aj Dostali ste takúto SMS? Je to podvod, varuje Polícia SR. Podvodníci chcú vylákať peniaze od vodičov

Mobilný operátor na svojej webstránke doplnil, že pokiaľ zákazníci s úpravou cien nesúhlasia, majú právo bez sankcií odstúpiť od zmluvy o poskytovaní služieb. Čas na to majú do jedného mesiaca. V opačnom prípade sa na nich budú vzťahovať nové podmienky dňom účinnosti tejto zmeny.

Pripojenie 5G je až 20-krát rýchlejšie ako „klasické” 4G. Aktuálne je 5G sieť od O2 dostupná už pre 52,5 % obyvateľov Slovenska a v jej rozširovaní sa ďalej pokračuje. 5G sieť prináša takmer 2× vyššiu prenosovú rýchlosť v porovnaní so 4G.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #O2 #zdražovanie #mobilný operátor