Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prístavba Auparku napreduje. Stavebné práce pokračujú za plnej prevádzky, kedy sa skončia?

Po dokončení pribudnú v obchodnom centre tri exkluzívne obchodné jednotky.

22.08.2023 06:00
Aupark Foto:
Hlavný vstup do nákupného centra Aupark v Bratislave.
debata
jeseň v TV Čítajte aj Prvý veľký televízny súboj je tu! Kedy odštartujú ďalšie jesenné novinky?

Stavebné práce na rozšírení nákupného centra Aupark v Bratislave prebiehajú od marca 2023. Aktuálne sa posunuli do ďalšej fázy. Hotové sú všetky zemné práce, prekládka inžinierskych sietí a zlepšenie nosnosti podložia. Ďalšia výstavba bude rovnako prebiehať počas plnej prevádzky obchodného centra.

Prioritou investora je dokončiť výstavbu v čo najkratšom možnom termíne a s minimom obmedzení pre návštevníkov. „Rozšírenie okrem iného podporí kvalitu nakupovania, komfort zákazníkov a naše záväzky pre udržateľnú výstavbu a prevádzku,“ uvádza Veronika Košická, riaditeľka nákupného centra Aupark Bratislava.

Schéma rozšírenia nákupného centra Aupark v... Foto: Aupark
Aupark Bratislava Schéma rozšírenia nákupného centra Aupark v Bratislave.

Prístavba prinesie 10-tisíc štvorcových metrov novej plochy, zmenu obchodných a skladových priestorov na troch nadzemných podlažiach vrátane rozšírenia parkovacích plôch v podzemí. V obchodnom centre pribudnú tri exkluzívne obchodné jednotky, okrem zastúpenia kľúčových značiek skupiny Inditex sa priestor otvorí aj novým atraktívnym globálnym značkám. Stavba má byť dokončená na jeseň 2024.

Nákupné centrum Aupark v Bratislave. Foto: Aupark
Aupark Nákupné centrum Aupark v Bratislave.

Tender na generálneho zhotoviteľa prístavby vyhrala spoločnosť Dynamik Construction, stavebná divízia skupiny Dynamik Holding. Rekonštrukciu veľkého obchodného centra za plnej prevádzky si vyskúšala už v roku 2018, keď realizovala kompletnú prerábku obchodného centra pri bratislavskom letisku. Práce na prístavbe Auparku začali už koncom júla.

„Rekonštrukcia obchodného centra za plnej prevádzky je v mnohom špecifická. Všetky stavebné práce, a to aj tie najhlučnejšie či najprašnejšie, musia byť vykonané tak, aby čo najmenej znižovali komfort zákazníkov. Najmä, pokiaľ ide o obchodné centrum s množstvom prémiových značiek, akým je Aupark,“ uviedol Vladimír Vikor ml., riaditeľ spoločnosti Dynamik Holding.

Nákupné centrum Aupark v Bratislave. Foto: Aupark
Aupark Nákupné centrum Aupark v Bratislave.

Prístavba bude rešpektovať doterajšiu koncepciu obchodného centra Aupark, ktoré bolo v Bratislave otvorené pred viac ako dvadsiatimi rokmi, v roku 2001. Posledná rekonštrukcia interiéru prebiehala v roku 2015.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Aupark #nákupné centrum #obchodné centrum #developerský projekt