Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Záplava celebrít v reklamách Super Bowl: Aniston si nespomína na kolegu z Priateľov a Schwarzenegger? Zachraňuje šteniatka

Finále ligy amerického futbalu Super Bowl je pre značky reklamnou udalosťou roka.

13.02.2024 06:00
Jennifer Aniston Foto:
Jennifer Aniston v reklamnom spote služby Uber Eats.
debata

Finále ligy amerického futbalu Super Bowl je každoročným športovým sviatkom, ktorý v USA pritiahne k televíznym obrazovkám viac ako 120 miliónov divákov. Pre značky sa jedná o reklamnú udalosť roka, do ktorej investujú nemalé peniaze. Zadávatelia sú ochotní za 30 sekundový reklamný spot zaplatiť závratných sedem miliónov dolárov (takmer 6,5 milióna eur) a ďalšie nemalé prostriedky zhltne produkcia spotov.

V tomto roku značky stavili na bezpečný humor, pozitívne emócie a zvučné mená, o ktoré nebola núdza. V reklamných spotech sa objavili herecké hviezdy ako Jennifer Aniston, Ben Affleck, Chris Pratt, Arnold Schwarzenegger, Vince Vaughn alebo športovci David Beckham, Tom Brady, Lionel Messi či legenda Wayne Gretzky.

marvels, Čítajte aj Február na Disney+: Bombastická seriálová ponuka a film ako čerešnička na torte

Záplavu celebrít do svojej reklamy obsadila služba Uber Eats. Objavili sa v nej Jennifer Aniston a David Schwimmer, David a Victoria Beckhamovci alebo rapper Jelly Roll. Každý z nich zabudol na niečo dôležité zo svojho života. Aniston si nespomína na svojho kolegu zo seriálu Priatelia, Beckhamovci si nevedia spomenúť na názov skupiny, v ktorej Victoria spievala, a Jelly Roll si nespomína na svoje tetovanie na tvári a myslí si, že mu niekto pomaľoval tvár.

Arnold Schwarzenegger hviezdi v akčnej reklame poisťovne State Farm. Z horiaceho domu neváha vynášať šteniatka alebo tehotnú ženu, v náročnom skalnatom teréne pilotuje vrtuľník či skočí padákom. Len tá výslovnosť stále trochu hapruje.

Ben Affleck v reklame značky Dunkin Donut rozbieha novú kariéru popovej hviezdy. Keďže mu jeho manželka Jennifer Lopez so štartom nepomáha, snaží sa v hudobnom biznise presadiť po svojom. Vsadí na imidž rapera s veľkou zlatou reťazou a netradičným príveskom na krku a spojí sa s tanečnicou a influencerkou Charli D’Amelio.

Herec Chris Pratt si zahral v reklame Pringles, kde sa s fúzami až neuveriteľne podobá na maskota tejto značky.

K futbalu patrí neodmysliteľne pivo. Značka Bud Light z portfólia pivovaru Anheuser-Busch sa po minuloročnom neúspechu s transgerderovou reklamou vracia do tradičného mužského sveta. V reklamnom spote ukazuje, ako by to vyzeralo, keby ste počas nočného záťahu mali k dispozícii džina, ktorý vám splní všetky priania.

Ani ďalšia známa značka z tohto pivovaru – Budweiser – na Super Bowl nemohla chýbať. V nostalgickom reklamnom spote ukazuje nasadenie svojich pracovníkov, ktorí neváhajú v snehovej búrke rozvážať pivo do pohostinstiev starým spôsobom – koňmi a vozom.

Tretia značka tohto pivovaru – Michelob Ultra, vsadila na zvučné meno futbalistu Lionela Messiho, ktorý si čakanie na čerstvo načapované pivo kráti hrou s loptou na pláži.

Svet hercov a športovcov prepojila reklama BetMGM, ktorá stavila na Vincea Vaughna, futbalistu Toma Bradyho a hokejovú legendu Wayna Gretzkyho.

martin novák, na nože, Čítajte aj Markíza poriadne pritvrdí: Vracia divácky hit s rekordným počtom premiérových epizód

Finále Super Bowl sa konalo v nedeľu 11. februára. Počas polčasovej šou sa predstavil americký spevák Usher. Počas štvrťhodinového vystúpenia sa popri ňom na pódiu objavili aj speváčky Alicia Keys a H.E.R. či rapperi Ludacris a Lil Jon. Ešte pred začiatkom zápasu zaspievala country speváčka Reba McEntire americkú hymnu a spevák Post Malone pieseň America The Beautiful.

V publiku obrovskú pozornosť pútala speváčka Taylor Swift, priateľka hráča amerického futbalu Trevisa Kelca, ktorý vo finále nastúpil za tím Kansas City Chiefs. Na zápas priletela súkromným lietadlom priamo zo svojho koncertu v Tokiu. V publiku boli k videniu aj ďalšie hudobné hviezdy ako Queen Latifah, Beyoncé, Lady Gaga, Jay-Z, Justin Bieber či herci Leonardo DiCaprio a Jeff Goldblum. Zahliadnuť bolo možné tiež miliardára Elona Muska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Super Bowl