Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na Slovensko príde nová sociálna sieť. Chce konkurovať Muskovej X, Zuckerberg má veľké ambície

Už vo štvrtok by mali mať aj Slováci prístup k novej sociálnej sieti.

13.12.2023 11:34
Threads, Facebook, Meta, Twitter Foto:
Meta spustí konkurenta Twitteru, platformu Threads.
debata

Už čoskoro by mala byť nová sociálna sieť dostupná aj pre Slovákov. Threads chce konkurovať Twitteru (dnes X) a bude priamo prepojená s Instagramom. Doteraz bola sociálna sieť dostupná len pre používateľov z USA a z Veľkej Británie, ale už vo štvrtok by mala prísť do Európy. Na naše územie prichádza sociálna sieť až teraz, dôvodom sú prísnejšie regulácie na našom území.

Už teraz sa používatelia Instagramu môžu prihlásiť o svoj „lístok“, vďaka ktorému dostanú prístup k novej sociálnej sieti. Vstupenku nájdu na Instagrame, do vyhľadávacej lišty treba zadať slovo „ticket“, systém následne vygeneruje ružový lístok, na ktorý je potrebné kliknúť. Instagram obratom vygeneruje unikátnu virtuálnu kartu s QR kódom. Okrem používateľského mena sa zobrazí aj odpočet do spustenia Threads na našom území.

televízia, sledovanie, diaľkový ovládač Čítajte viac Slovákov čaká zdražovanie. Dvaja TV operátori hlásia zvýšenie cien, prinášame prehľad

Threads budú slúžiť na zaznamenanie krátkych útržkov života – bude tam možné pridávať texty do 500 znakov, krátke videá a fotografie. Šéf Mety Mark Zuckerberg v októbri tvrdil, že Threads aspoň raz mesačne využíva takmer 100 miliónov používateľov. Myslí si, že ich počet by sa do niekoľkých rokov mohol vyšplhať až na jednu miliardu.

Aj Threads patria pod spoločnosť Meta, ktorá už má v portfóliu sociálne siete Facebook, Instagram a WhatsApp.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #méta #Threads