Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Sú inteligentné okuliare od Mety prvé, v ktorých nebudete vyzerať ako blbec?

Zuckerbergova firma predstavila novú technologickú vychytávku.

10.10.2023 06:00
Meta, Ray-Ban, inteligentné okuliare Foto:
Spoločnosť Meta uviedla na trh svoj druhý rad inteligentných okuliarov.
debata
rodina, obývačka, televízor, sledovanie TV Čítajte aj September priniesol nového seriálového lídra aj prvý prepadák sezóny. Záver mesiaca ovládol maratón predvolebných diskusií

Sú nové inteligentné okuliare od spoločnosti Meta Platforms so zabudovanou umelou inteligenciou (AI) prvé, v ktorých nebudete vyzerať ako blbec? Túto otázku si položil web denníka New York Post. Firma novú technologickú vychytávku vytvorila v spolupráci so spoločnosťou Ray-Ban, na trh v Spojených štátoch sa dostane 17. októbra. Denník zdôrazňuje, že majú klasický rám Wayfarer a skôr ako divné sú „cool“.

Šéf Meta Platforms Mark Zuckerberg predstavil novú generáciu inteligentných okuliarov spolu s ďalšími produktmi založenými na generatívnej umelej inteligencii (AI) určenými pre spotrebiteľov na konferencii Meta Connect 2023 v kalifornskom Menlo Parku. Hoci sám Zuckerberg na módu veľmi nedbá, urobila jeho spoločnosť všetko preto, aby sa z nich pokúsila urobiť žiadaný tovar.

Spoločnosť Meta uviedla na trh svoj druhý rad... Foto: Meta
Meta, Ray-Ban, inteligentné okuliare Spoločnosť Meta uviedla na trh svoj druhý rad inteligentných okuliarov.

Novou tvárou inteligentných okuliarov sa tak stal 25-ročný jazdec F1 Charles Leclerc, ktorý má podľa denníka potenciál urobiť z tejto nositeľnej technológie veľmi populárnu záležitosť medzi mladými zákazníkmi. Mladý muž z generácie Z, ktorý sa môže pochváliť 12 miliónmi sledujúcich na sociálnej sieti Instagram, zdieľal hneď po Zuckerbergovom predstavení šikovne natočené video, na ktorom má okuliare na sebe a prechádza sa pritom v ohnivo červenom Ferrari.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Charles Leclerc (@charles_leclerc)

V druhom videu si športová hviezda nasadzuje okuliare, a potom zachytáva videnie dvoma malými kamerami nainštalovanými v ich ráme. V komentároch sa objavili príspevky fanúšikov, ktorí sa tešia, keď si budú môcť okuliare zaobstarať. Ich predajná cena sa začína na 299 dolároch (zhruba 283 eur), dodávajú sa s elegantným nabíjacím puzdrom, ktoré vydrží až osem ďalších nabití (spolu 36 hodín používania).

Spoločnosť Meta uviedla na trh svoj druhý rad... Foto: Meta
Meta, Ray-Ban, inteligentné okuliare Spoločnosť Meta uviedla na trh svoj druhý rad inteligentných okuliarov.

Spoločnosť Meta uviedla na trh svoj prvý rad inteligentných okuliarov v minulom roku. Tvrdí, že model druhej generácie obsahuje oveľa pôsobivejšie technológie a má jemnejší a elegantnejší dizajn. Ich predchodcov sa podľa webu ZD NET za takmer dva roky ich existencie predalo viac ako 300-tisíc kusov. Stále ich však používa menej ako desať percent ich majiteľov. Priestoru na zlepšenie teda bolo dosť.

Okuliare sú teraz vybavené dvoma ultraširokouhlými 12 MP kamerami, ktoré umožňujú používateľom nahrávať videá v rozlíšení 1080p s dĺžkou až jednej minúty. Nositelia budú môcť aj naživo prenášať zábery na Instagram a Facebook, vytvárať fotografie a budú mať neustály prístup k asistentovi AI. Komentáre môže používateľ vidieť vo svojej ukážke alebo klepnúť a podržať na bočnici okuliarov, aby ich počul nahlas.

Podľa webu TS2 SPACE Meta plánuje v budúcom roku vydať aktualizáciu softvéru, ktorá umožní AI porozumieť a poskytnúť informácie o tom, na čo sa používateľ pozerá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #umelá inteligencia #AI #Meta Platforms