Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Reálny život nevyzerá ako v katalógu. IKEA to vie a v novej kampani sa popasuje aj so zvratkami či psím močom

V reklame ukazuje namiesto idylickej domácnosti scény zo života.

08.10.2023 06:00
Ikea Foto:
Život nie je ako v katalógu, hovorí nová kampaň IKEA.
debata

V katalógoch či reklamách sa život v domácnosti s deťmi a domácimi miláčikmi zobrazuje v ružových farbách. Všetko žiari čistotou a členovia domácnosti majú šťastné úsmevy na tvári. Každodenná realita je však častokrát úplne iná. IKEA sa preto rozhodla priblížiť reklamu skutočnému životu a zobraziť ho tak, ako ho väčšina ľudí pozná.

talent, Čítajte aj Ťažký televízny súboj: Talent rekord nezopakoval, Markíza zas ťahá za kratší koniec

Či už máte ťažké ráno po žúre, zabudli ste vyvenčiť psieho miláčika, alebo si vaši potomkovia užili večer bez rodičov, pre IKEA to nie je problém. V novej kampani pre Nórsko prináša tri vtipné spoty, v ktorých zobrazuje realitu života v domácnosti tak, ako to častokrát je.

„Je trochu drsné vidieť naše produkty pokryté zvratkami alebo psím močom. Myslíme si však, že život v domácnosti nie je vždy tak čistý a uprataný, ako ho ukazujú naše katalógy. Je preto skvelé, že kampaň práve toto odráža,“ uviedla Annika Mørch Asté, manažérka komunikácie IKEA Nórsko. „Touto kampaňou sme chceli ukázať úprimnejšie stránky života a že naše produkty sú navrhnuté tak, aby obstáli v každodennej realite,“ dodala.

fico, čaputová Čítajte aj Prvé povolebné diskusie: S prezidentkou Čaputovou o zostavení novej vlády aj nelegálnej migrácii

Prvý odľahčený spot zobrazuje ráno po párty tínedžerov, ktorí si užili večer a noc bez rodičov, a s kamarátmi dali obývačke riadne zabrať. Pre IKEA nie je zdevastovaný nábytok problém, náhradné diely sa dajú objednať aj online.

Ďalší spot zobrazuje matku, ktorá v obývačke zvracia na gauči, zatiaľ čo sa dcérka vedľa nej hrá. Keď nevoľnosť následkom virózy pominie, poťah na gauči môže jednoducho vyprať.

Majitelia domácich miláčikov dôverne poznajú situáciu, keď sa ich pes rozhodne vymočiť na koberec. Či už preto, že ho zabudli vyvenčiť, alebo si len potrebuje označkovať teritórium, koberec z IKEA sa dá vyprať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ikea #reklamná kampaň