Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Telekom spúšťa pilotnú prevádzku novej služby. Cez akúkoľvek Wi-Fi sieť umožní volať či posielať SMS

Aktivácia služby je bezplatná.

15.08.2023 13:40
Muž starší s mobilom Foto:
Ilustračná foto.
debata

Telekom štartuje 15. augusta 2023 pilotnú prevádzku služby Volanie cez WiFi. Vďaka nej budú môcť zákazníci využívať volania a posielať SMS aj na miestach so slabším alebo žiadnym mobilným signálom, ak budú pripojení do akejkoľvek dostupnej Wi-Fi siete. Podporu novinky dostanú ako prvé vybrané modely značky Samsung.

markíza, podcast, Čítajte aj Markíza spustí už o pár dní dlho očakávanú novinku: Toto je Cirkus Politikus

Ako to funguje?

Volanie cez WiFi je služba, ktorá umožňuje vďaka technológii VoWiFi (Voice over WiFi) volať či posielať SMS cez akúkoľvek Wi-Fi sieť, do ktorej sa zákazník pripojí.

Na využívanie služby je potrebné splniť niekoľko podmienok:

  • mať aktívnu službu VoLTE,
  • mať podporovaný telefón s aktuálnym firmvérom,
  • byť pripojený do dostupnej Wi-Fi siete.

Nová služba Volanie cez WiFi bude postupne aktivovaná všetkým zákazníkom, ktorí spĺňajú vyššie podmienky. Ak si chcú zákazníci aktivovať službu skôr, môžu svoju požiadavku smerovať na Zákaznícku linku. Aktivácia služby je bezplatná. O úspešnej aktivácii bude zákazník informovaný SMS správou.

joj, joj group, Čítajte aj Veľký deň pre slovenské obývačky: Jojka odštartovala vysielanie svojej novej televízie

Volania doma i v roamingu

Volania a SMS v domácej sieti sa účtujú rovnako ako pri uskutočnení cez mobilné siete. Výhodnejšie sú volania v roamingu. Volania a SMS v roamingu na slovenské čísla sa totiž spoplatňujú ako doma na Slovensku. Pri využívaní VoWiFi na volania na medzinárodné čísla sa aj v roamingu uplatní cena medzinárodných volaní či SMS.

Služba Volanie cez WiFi je k dispozícii pre paušály, aj predplatené karty Easy a Predplatenka. Využiť ju môžu nielen rezidenční, ale aj biznis zákazníci.

V pilotnej prevádzke dostane podporu Volania cez WiFi celý rad Samsung Galaxy S22, t.j. trojica modelov S22 5G, S22+ 5G a S22 Ultra 5G. Postupne sa bude rozširovať podpora aj o ďalšie modely.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom #mobilný operátor