Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Filmový hit Barbie pobláznil aj Slovákov. Bábiky a doplnky valcujú predaje v e-shopoch

Ikonická bábika Barbie priniesla e-shopom nárast tržieb.

05.08.2023 06:00
Film Review - Barbie Foto: ,
Záber z filmu Barbie a pohľad na Barbieland.
debata (2)

Slováci vo veľkom nakupujú ikonické bábiky Barbie. Premiéra dlho očakávaného filmového hitu sa postarala hneď počas prvých dní o rekordné tržby a zároveň spustila Barbie mániu. Štatistiky nákupného poradcu Heureka ukazujú, že v porovnaní s predchádzajúcim týždňom narástol záujem o bábiky Barbie až o 80 %.

Barbie, Čítajte viac Pozor! Aplikácii, ktorá z fotky spraví Barbie, ľudia sprístupňujú citlivé údaje

Barbie patrí dlhé roky k najobľúbenejším hračkám na svete. Hoci v začiatkom išlo vyslovene o bábiku pre dievčatá, dnes môžeme zohnať limitované edície, ktorých cena sa pohybuje v tisícoch až desať tisícoch eur. Najdrahšie kúsky majú šperky z diamantov a obliekali ich najslávnejší módni návrhári všetkých čias. Svoju bábiku majú napríklad aj britská kráľovná Alžbeta II., Tina Turner či ikonický módny návrhár Karl Lagerfeld.

Letný film Barbie odhalil pointu v novom traileri. Foto: Continental Film
barbie, Letný film Barbie odhalil pointu v novom traileri.

„Na základe našich skúseností sa úspech filmového hitu skutočne vie odraziť na zvýšenom záujme o danú značku. Rozbeh však býva spravidla postupný a dlhodobý. Aktuálny nárast v porovnaní s uplynulým týždňom je 80 %. Ak porovnáme júl 2022 a júl 2023, môžeme hovoriť o náraste 131 %,“ vysvetľuje Michal Buzek, šéf analytikov Heureka Group.

Invalid Čítajte aj Najúspešnejší film tohto roka? Nie je to žiadny blockbuster, najviac ľudí prišlo do kín na slovenskú komédiu

Vedie baletka a morská panna

Medzi Slovákmi sa teší obľube Barbie v tematických oblečeniach ako baletka alebo vo filmovom outfite. Rovnako vyhľadávané sú Barbie sady. „Zákazníci majú na Heureke možnosť výberu z nespočetného množstva typov a prevedení tejto ikonickej bábiky. Medzi Slovákmi je aktuálne najvyhľadávanejšia Barbie morská panna, svietiaca baletka a prekvapujúco aj vianočná Barbie. Rovnako registrujeme zvýšený záujem o Kena. Priemerná cena bábiky sa pohybuje na úrovni 30 eur,“ dodáva Michal Buzek.

Čo sa týka doplnkov, podľa očakávania vedie oblečenie pre bábiku. V ponuke je aj auto, karavan alebo loď pre Barbie a takisto kozmetický stolík, šmykľavka, grilovací či športový set.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Heureka #Barbie #e-shopy