Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dunajská promenáda sa výrazne mení. Osobný prístav však roky čaká na rekonštrukciu

Projekt obnovy Osobného prístavu v Bratislave nemá stále právoplatné povolenie.

17.07.2023 06:00
Osobný prístav Bratislava Foto:
Osobný prístav na nábreží Dunaja v Bratislave.
debata

Projekt rekonštrukcie budovy Osobného prístavu v Bratislave nemá ani po rokoch právoplatné územné rozhodnutie. Okresný úrad v tejto veci stále nerozhodol. Začiatok rekonštrukcie bol pôvodne naplánovaný v roku 2020. Priniesť by mal skvalitnenie služieb pre cestujúcich a bližší kontakt s Dunajom.

Rekonštrukcia bola dlhodobo kritizovaná zo strany niektorých aktivistov. Jedna z občianskych iniciatív napríklad poukazovala na to, že dostavba zničí celkovú panorámu Starého Mesta a jeho nábrežnej promenády a výrazne potlačí vizuálnu dominanciu budovy Slovenského národného múzea i ďalších kultúrnych pamiatok.

Osobný prístav na nábreží Dunaja v Bratislave. Foto: TASR
Osobný prístav Bratislava Osobný prístav na nábreží Dunaja v Bratislave.

Podľa spoločnosti Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava, a. s., je kritika neoprávnená. Uvádza, že výška budovy by nedosiahla ani výšku stromov nachádzajúcich sa na nábreží.

Budovu Osobného prístavu v Bratislave dostavali v roku 1969 a čiastočne ju rekonštruovali v polovici 90. rokov 20. storočia. Okrem lodnej osobnej dopravy na Dunaji v Bratislave a okolí zabezpečuje prepravu osôb na pravidelných linkách, vyhliadkových plavbách a plavbách na objednávku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dunaj #developerský projekt