Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Facebook sa zmenil. Nezobrazuje už príspevky vašich priateľov a stránky, ktoré sledujete

Najnovšie príspevky vašich priateľov, stránok a skupín sa zobrazujú na novom mieste.

26.07.2022 06:00
Facebook Foto:
Na zobrazenie príspevkov od priateľov, stránok a skupín slúži na Facebooku nová záložka Kanály (Feeds).
debata

Zmeny na Facebooku, ktoré spoločnosť Meta na čele s Markom Zuckerbergom oznamovala pred mesiacom, sa stali skutočnosťou. Hlavná stránka sa zmenila a ľudia si budú musieť zvyknúť na nový spôsob používania.

BeReal Čítajte aj Okolo „anti-instagramu“ vzniká ošiaľ. BeReal má už 20 miliónov používateľov

Pri otvorení Facebooku sa už na hlavnej stránke zobrazuje nový obsah, ktorý vyberá algoritmus sociálnej siete z rôznych zdrojov, najmä tých, ktoré používateľ sám nesleduje. Hlavná stránka Domov (Home) sa stáva skôr vyhľadávacím nástrojom na sledovanie ďalšieho obsahu prostredníctvom odporúčaní sociálnej siete.

„Zjednodušíme kontrolu nad tým, aký obsah vidíte a objavujete na Facebooku,“ uviedol Mark Zuckerberg s tým, že hlavná stránka Domov (Home) je teraz „východiskovým bodom pre spojenie, zábavu a objavovanie na Facebooku“. Zároveň predstavil novú záložku Kanály (Feeds), ktorá používateľom „umožní jednoducho zobraziť najnovšie príspevky od vašich priateľov, stránok a skupín“.

Najväčšia sociálna sieť sa chce zmenou zobrazovania príspevkov priblížiť a lepšie konkurovať TikToku, ktorý používateľom zobrazuje odporučený obsah z rôznych zdrojov. Cieľom zmien je prilákať na Facebook mladšie publikum a ďalej zvyšovať reklamné príjmy, ktorými by spoločnosť financovala svoju víziu metaverza.

Ak si chcete pozrieť príspevky svojich priateľov, stránok a skupín, ktoré sledujete, musíte sa prepnúť na novú záložku Kanály (Feeds), kde ich nájdete chronologicky zoradené. V tomto kanáli sa nezobrazujú žiadne príspevky, ktoré by vybral vyhľadávací algoritmus Facebooku, zobrazujú sa však reklamy.

Na novej záložke si môžete vybrať, či chcete zobraziť „Všetko (All)“ alebo „Obľúbené (Favorites)“, prípadne len príspevky „Priateľov (Friends)“, „Skupín (Groups)“ či sledovaných „Stránok (Pages)“. Môžete si tiež vytvoriť zoznam priateľov a stránok, na ktorých vám najviac záleží, a filtrovať ich obsah.

V systéme iOS sa nový panel zobrazuje v spodnej časti a v systéme Android v hornej časti. Poradie záložiek sa mení podľa toho, čo najčastejšie používate. Môžete si ho prispôsobiť a pripnúť na panel skratiek. Jeho umiestnenie tak bude trvalé.

zväčšiť Na zobrazenie príspevkov od priateľov, stránok... Foto: Meta
Facebook Na zobrazenie príspevkov od priateľov, stránok a skupín slúži na Facebooku nová karta Kanály (Feeds).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook