Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najlepšie veci sa dejú po zotmení! Dokazuje to aj osamelý upír v novom videoklipe

Krátka paródia na horor bola celá natočená na mobilný telefón.

10.06.2022 06:00
Samsung Hero Foto:
Hlavných úloh sa zhostili neherec Ján Svoboda a Bára Cielecká alias Duhovka.
debata

Osamelý upír smutne posedáva na schodoch temnej uličky, keď si zrazu všimne svietiacu reklamu na Samsung Nightography. Zoberie do ruky svoj smartfón a začne fotiť dokonalé nočné selfie a krátke videá, ktoré hneď zdieľa na upírskej zoznamke. Výsledok na seba nenechá dlho čakať. V nočnom klube ho vyhľadá upírka a svet je hneď krajší.

Krátka paródia na horor vznikla v réžii Matyáša Fáru, ktorý celý reklamný videoklip nakrútil na smartfóne Samsung Galaxy S22 Ultra. Značka v ňom demonštruje vlastnosti svojho nového fotoaparátu Nightography, vďaka ktorému je možné aj v noci vytvárať fotografie a videá rovnako ako za denného svetla. Hlavných úloh sa zhostili neherec Ján Svoboda a známa česká tatérka Bára Cielecká alias Duhovka.

„Natáčanie na mobil pre mňa bola úplne nová skúsenosť. Nevedel som, čo od neho čakať, ale nakoniec sa natáčanie na mobil prakticky nelíšilo od klasického natáčania na kameru,“ prezradil Jan Svoboda, ktorý v spote ako upír fotí selfie na nočnej ulici a v bare, kde aj natáča nočný život.

Pri natáčaní na smartfón nebol potrebný taký veľký kamerový štáb a umožňoval väčšiu variabilitu. „Telefón sme otestovali, zvolili najefektívnejší postup (ručné snímanie so stabilizátorom) a naplánovali všetky zábery tak, aby sme využili všetky prednosti telefónu,“ opisuje nakrúcanie režisér Matyáš Fára. Výsledok je veľmi porovnateľný s klipmi, ktoré sa natáčajú s finančne nákladným profesionálnym technickým vybavením. „Vo finále ale boli postupy rovnaké ako pri natáčaní na profesionálnu kameru,“ dodáva.

Zábery z nakrúcania klipu Samsung Hero Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Celý reklamný videoklip bol nakrútený na smartfón.

Matyáš Fára už má za sebou reklamy pre značky Škoda, Pilsner Urquell, Puma, Vodafone či Jägermeister. Marketingový riaditeľ spoločnosti Samsung Martin Marek hovorí, že pre spot si ho ako režiséra vybrali „kvôli tomu, ako kombinuje vizuálne detaily s filmovým rozprávaním a nové technológie“. Spot cieli predovšetkým na mladých používateľov smartfónov z generácie Z (narodenej od polovice 90. rokov do roku 2012).

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #nový videoklip