Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Novinka vo WhatsApp: Aktualizácia statusu, ktorý zmizne po 24 hodinách

Status môže zahŕňať fotografie, videá, obrázky GIF, text a ďalšie.

14.02.2023 06:00
WhatsApp status Foto:
Nová funkcia bude čoskoro prístupná všetkým používateľom.
debata

Status je obľúbeným spôsobom, ako sa v aplikácii WhatsApp na krátky čas podeliť o novinky so svojimi priateľmi a blízkymi kontaktmi. Môžete doň pridať napríklad fotky, videá, animácie GIF či text, pričom tento obsah po 24 hodinách zmizne.

Video

Výber publika

Nie každý status, ktorý zdieľate, musí byť vždy vhodný pre všetky vaše kontakty. Aplikácia preto ponúka možnosť flexibilne si aktualizovať nastavenia súkromia pri jednotlivých statusoch. Pri každom novom statuse si môžete vybrať, komu sa zobrazí. Najnovší výber publika sa vám uloží a pri ďalšom statuse sa použije ako predvolený.

Hlasový status

V statuse tiež pribudla možnosť nahrávať a zdieľať hlasové správy s dĺžkou až 30 sekúnd. Prostredníctvom hlasového statusu môžete zverejňovať osobnejšie aktualizácie, najmä ak o svojich pocitoch a myšlienkach radšej hovoríte, než píšete.

Reakcie na status

Novinkou sú reakcie na status, vďaka ktorým môžete rýchlo a jednoducho zareagovať na aktualizácie v statusoch priateľov a blízkych kontaktov. Stačí potiahnuť nahor a klepnúť na niektorý z ôsmich emotikonov:
Foto: WhatsApp
WhatsApp
Na stav môžete stále odpovedať textovou správou, hlasovou správou, nálepkami a podobne.

Indikátor statusu v profile pri aktualizácii

Nový indikátor statusu v profile sa zobrazí okolo profilového obrázka vždy, keď niekto pridá aktualizáciu statusu. Bude ho vidno v zoznamoch chatov, v skupinách aj informáciách o kontakte.

Náhľady odkazov v statuse

Keď v statuse zverejníte odkaz, automaticky sa zobrazí náhľad jeho obsahu presne tak, ako keď odosielate správu. Vďaka náhľadom si ešte pred kliknutím na odkaz spravíte lepšiu predstavu o tom, čo vás na ňom čaká.

Tieto aktualizácie sa začali spúšťať pre používateľov na celom svete a v priebehu najbližších týždňov ich bude mať k dispozícii každý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Whatsapp