Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vybuchol nielen most na Kryme, ale aj satira na internete: Takto sa Slováci smejú z Putina

Sobotná explózia na Kerčskom moste vyvolala veľkú vlnu reakcií. Na Ukrajine zavládli oslavy, ruská strana dostala ťažkú ranu. A čo Slovensko? Znova vybuchol internet, u nás padali satirické bomby.

09.10.2022 10:40
krym Foto:
Výbuch a následný požiar v sobotu 8. októbra 2022 vyradili z prevádzky Krymský most.
debata (97)

Explózia a následný požiar na cestnom a železničnom moste cez Kerčský prieliv vyvolal radostné reakcie ukrajinských predstaviteľov, k zodpovednosti sa však neprihlásili. Rusko zatiaľ nikomu vinu nepripísalo.

krymsky mos Čítajte aj Krymský most: Symbol Putinových anexií, plány mali nacisti, komunisti i Mikuláš II.

Ruský vicepremiér Marat Chusnullin uviedol, že potápači začnú pracovať o 6.00 h miestneho času (5.00 h SELČ). Podrobnejší prieskum nad hladinou mora by mal byť podľa očakávaní ukončený do konca dňa, informovali ruské tlačové agentúry.

Video
krym Čítajte aj Odborník: Vyradenie Krymského mosta je veľkou ranou pre Moskvu. Ide o zastierací manéver Kyjeva?

„Situácia je zvládnuteľná. Je nepríjemná, ale nie fatálna,“ povedal novinárom ruský gubernátor Krymu Sergej Axionov. Polostrov má podľa neho zásoby palív na mesiac a potravín na dva mesiace.

Ruské ministerstvo obrany v sobotu uviedlo, že jeho vojenské jednotky na južnej Ukrajine môžu byť „plne zásobované“ existujúcimi pozemnými a námornými trasami. Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu nariadil prísnejšiu ochranu Kerčského mosta a infraštruktúry dodávajúcej elektrinu a zemný plyn na Krym.

Video

Ukrajinské ministerstvo obrany prirovnalo explóziu na moste spájajúceho okupovaný Krym s Ruskom k aprílovému potopeniu ruského krížnika Moskva. „Dva notorické symboly ruskej moci na ukrajinskom Kryme padli. Čo bude ďalej?“ píše sa na účte ministerstva na Twitteri.

Krymský most, Krym, vojna na Ukrajine Čítajte aj Rusko posiela pod Krymský most potápačov, túži po pomste

Ukrajinskí predstavitelia opakovane hovoria o opätovnom ovládnutí Krymu a viacerí označili Kerčský most za legitímny cieľ v rámci obrany proti invázii Ruska. Moskva zdôraznila, že útok na tento most by bol jasným prekročením „červenej línie“, a v takom prípade pohrozila údermi na veliteľské centrály v Kyjeve.

© Autorské práva vyhradené

97 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #Krym #Kerčský prieliv #vojna na Ukrajine