Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Voyo sľubuje záplavu nového obsahu. Nabralo predplatiteľov a prekročilo veľký míľnik. Čo všetko pripravuje?

Na predplatiteľov Voyo čaká v najbližších sezónach množstvo prémiového obsahu najrôznejších žánrov.

06.04.2024 00:00
Voyo logo Foto:
debata

Streamovacia služba Voyo už má viac ako 800-tisíc predplatiteľov v Česku a na Slovensku. Za posledné tri roky to predstavuje takmer štrnásťnásobný nárast, uviedla televízia Markíza. Do konca budúceho roka chce mať milión predplatiteľov.

Iveta II Čítajte viac Markíza prvýkrát mení stratégiu. Prestížnu Voyo sériu si bude môcť pozrieť úplne každý

„Voyo nám robí obrovskú radosť a tempom svojho rastu neustále prekonáva naše očakávania. Už tri roky po veľkom vizuálnom, technologickom a obsahovom reštarte pokorilo hranicu 800-tisíc aktívnych predplatných. Rýchlo sa tak približuje k hlavnému cieľu, ktorým je jeden milión predplatiteľov do konca roku 2025. Voyo je dnes suverénne najsilnejšou lokálnou streamovacou službou a šliape na päty aj najväčším globálnym hráčom,“ hovorí generálny riaditeľ skupiny Markíza Peter Gažík.

Len na konci roka pritom prekročilo Voyo hranicu 650-tisíc predplatiteľov a za tri mesiace tohto roka ich nabralo ďalších 150-tisíc. „Veľká vďaka patrí nielen všetkým, ktorí sa pričinili o jeho úspech, ale najmä našim používateľom, ktorí na platforme trávia v priemere takmer 15 hodín týždenne,“ dodáva Gažík.

Kľúčovým pilierom ponuky Voyo nie je len lokálny obsah – české a slovenské filmy a seriály, ale aj pôvodné formáty pod značkou Voyo Originál. Historicky prvou minisériou z dielne Voyo Originál bol Prípad Roubal, ktorý získal dve nominácie na Českého leva. Nasledovali ho seriály Guru, Národná hádzaná, Iveta o speváčke Ivete Bartošovej, ďalej Dievča menom Jitřní záře, Extraktori, Gumy alebo Kráľ Šumavy: Fantóm temného kraja, ktorý získal nomináciu na Českého leva minulý rok.

V tomto roku premenila nomináciu Matematika zločinu, ktorá si Českého leva odniesla v kategórii najlepší televízny film alebo miniséria. Posledným Voyo Originálom je kriminálna séria Metóda Markovič: Hojer, ktorá získala medzinárodné ocenenie na festivale Serial Killer.

Smršť Čítajte rozhovor Producent Rasťo Šesták: Pri hercoch máme dostatočne voľnú ruku. Nie je to tak, že by nám televízie pretláčali nejaké tváre

„Stále rastúci počet predplatiteľov Voyo je pre nás dôkazom, že stávka na prémiový lokálny obsah je tou správnou cestou,“ uviedla Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova.

Okrem exkluzívnych Voyo Originálov majú predplatitelia k dispozícii obľúbené televízne programy v predstihu a živé vysielanie televíznych staníc skupiny Markíza a skupiny Nova. Diváci tu nájdu aj vyše 800 českých a slovenských filmov, čo je najväčšia ponuka na trhu, a ďalších 1 600 titulov.

Pripravované novinky

Na nasledujúce sezóny pripravuje streamovacia služba celkom 25 projektov najrôznejších žánrov. Už 7. apríla bude mať premiéru trojdielny dokument Málo mě znáš o speváčke Ivete Bartošovej, ktorý v máji doplní dlho očakávaná tretia séria seriálu Iveta o živote tejto známej speváčky z produkcie Voyo Originál. Ešte v tomto roku bude mať premiéru aj pokračovanie Kráľa Šumavy režiséra Davida Ondříčka.

V príprave je rodinná dráma Studňa v réžii Terezy Kopáčové, komediálny seriál Pád domu Kollerových o medzigeneračnom súžití od Jana Hřebejka, ďalší prípad legendárneho vyšetrovateľa Jiřího Markoviča, ktorý sa vráti s prípadom dolapenia tzv. spartakiádneho vraha Jiřího Straku v sérii Metóda Markovič: Straka, alebo návrat do jednej neštandardnej rodiny v novej sérii Sex O’Clock.

Pozrite si zábery z pripravovaných noviniek, ktoré sa už natáčajú:
Zábery z noviniek Voyo, ktoré sa už natáčajú Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
David Švehlík v seriáli Studňa.

Novinkou sú tiež dokumentárne série Kauza Kramný o prípade Petra Kramného odsúdeného za vraždu manželky a dcery počas rodinnej dovolenky v Egypte v roku 2013, alebo seriál o strete človeka s medveďom s pracovným názvom Lebo medveď.

Režisér Peter Bebjak pre Voyo pripravuje dokumentárny seriál Rigo o najkrutejšom sériovom vrahovi porevolučného Slovenska. Ondrej Rigo počas rokov 1990 až 1992 zavraždil v Bratislave, Mníchove a Amsterdame deväť ľudí a na svedomí mal aj jeden pokus o vraždu. Obeťami boli až na jednu výnimku ženy. Dokumentárny seriál podľa skutočných udalostí je rekonštrukciou policajného vyšetrovania, ktoré viedlo k jeho zatknutiu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Voyo