Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšia smrť novinára na Ukrajine: Zabili amerického kameramana televízie Fox News

Na Ukrajine bol zabitý kameraman americkej televíznej stanice Fox News Pierre Zakrzewski, oznámila v utorok samotná televízia. Citovala ju tlačová agentúra AFP.

15.03.2022 17:19
Pierre Zakrzewski, Foto: ,
Pierre Zakrzewski zabili na Ukrajine počas vykonávania svojej práce.
debata (1)

Zakrzewski zahynul a jeho kolega novinár Benjamin Hall utrpel zranenia, keď ich vozidlo v pondelok zasiahla prichádzajúca paľba v obci Horenka pri metropole Kyjev. V oznámení to uviedla generálna riaditeľka spoločnosti Fox News Media Suzanne Scottová.

protest, Čítajte aj Najskôr narušila vysielanie ruskej televízie, potom bola nezvestná, teraz sa redaktorka objavila na súde

Okolnosti smrti kameramana Zakrzewského nie sú príliš jasné, okrem toho, že sa tak stalo, keď s Halleom autom prechádzali obcou Horenka blízko letiska Hostomel. V posledných dňoch sa však množili tvrdenia o streľbe ruských vojakov na zástupcov médií alebo civilné obyvateľstvo.

Cez víkend na Ukrajine prišiel o život americký filmár Brent Renaud. Podľa ukrajinských úradov ho zabila ruská paľba. Zranenie pri rovnakom incidente v meste Irpin utrpel jeho kolega Juan Arredondo. Horenka, kde bol podľa Scottovej zabitý kameraman Zakrzewski, leží neďaleko Irpinu. Oblasť severozápadne od centra Kyjeva je už niekoľko dní dejiskom bojov medzi ruskými a ukrajinskými silami.

vojna na ukrajine, Čítajte aj Spravodajca americkej televízie Fox News utrpel zranenia pri Kyjeve

Zakrzewski vo Fox News pracoval niekoľko rokov a pomáhal v americkej televízii pokrývať vojny v Iraku, Afganistane a Sýrii. „On bol úplný poklad,“ napísal na Twitteri moderátor Fox News John Roberts.

Poklonu zabitému novinárovi zložila aj reportérka CNN Clarissa Wardová, ktorá je v týchto dňoch aj na Ukrajine. „Mimoriadna povaha a ohromný talent a jeden z najmilších, najzdvorilejších kolegov na cestách. Úplne srdcervúci,“ napísala.

Ukrajinská ombudsmanka Ljudmyla Denisovová ešte pred správou o smrti Zakrzewského oznámila, že Rusko za necelé tri týždne vojny proti Ukrajine zabilo už troch novinárov a zranilo viac ako tri desiatky žurnalistov. Okrem Renauda vymenovala reportéra Viktora Dudara a kameramana Jevhena Sakuna.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine