Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS štartuje svoju prvú jesennú šou. Novinka voľne nadväzuje na Zem spieva, teraz však bude „spievať“ voda

Novinka Voda spieva vyplní v septembri na Jednotke nedeľné večery.

31.08.2023 06:00
Voda spieva Foto:
Marianna Ďurianová a Štefan Štec v novej zábavnej šou Voda spieva.
debata (1)

Jednotka RTVS uvedie v nedeľu 3. septembra svoju prvú jesennú šou. Chce v nej nadviazať na úspešný folklórny formát Zem spieva, tentokrát však bude „spievať“ voda. Cieľom je prezentovať ochranu vodných zdrojov, tokov a nádrží, ako aj všetky formy starostlivosti o čistú a zdravú vodu.

Novinka Voda spieva ocení jednotlivcov, firmy, ale aj mestá a obce, ktoré sa venujú ochrane vody a zaslúžili sa o to, že Slovensko je druhou krajinou na svete s najväčšou zásobou pitnej vody. Prvý ročník ocenenia vyhlasuje RTVS spoločne s Východoslovenskou vodárenskou spoločnosťou a Klubom akcionárov Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti.

Kam k nám Čítajte aj Jesenná novinka v RTVS: Slovenské a české rodiny si vymenia dovolenky aj krajiny

Voda spieva predstaví v troch kolách 18 nominovaných, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľajú na ochrane vody, vodných tokov a nádrží. Spomedzi všetkých nominovaných ich vybrala odborná porota. Vyvrcholením bude slávnostný finálový galavečer, počas ktorého bude predstavený víťaz prvého ročníka.

V troch nominačných kolách postupne predstavia tri moderátorské dvojice: Marianna Ďurianová a Štefan Štec, Barbora Krajčírová a Vlado Varecha, Kristína Tormová a Daniel Žulčák, tri šestice nominovaných – vždy dvoch jednotlivcov, dve spoločnosti a dve samosprávy, pre ktorých je voda dôležitou a neodmysliteľnou súčasťou života. Chýbať nebudú hudobné a tanečné vystúpenia tých najlepších folklórnych osobností i súborov.

Zábery z novej šou Voda spieva Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Marianna Ďurianová a Štefan Štec v novej...

O postupujúcich z troch nominačných kôl rozhodnú diváci prostredníctvom SMS hlasovania. Z každého kola postúpi do finále jeden nominovaný z každej kategórie. O celkové víťazstvo sa tak bude uchádzať 9 finalistov. Víťaza 1. ročníka oceňovania Voda spieva diváci spoznajú počas priameho prenosu v nedeľu 24. septembra na Jednotke.

Komerčné televízie budú konkurovať svojimi ťažiskovými formátmi. TV JOJ v nedeľu 3. septembra odštartuje už 11. ročník šou Česko Slovensko má talent. Markíza sa pridá o týždeň neskôr, v nedeľu 10. septembra. Uvedie prvý vyraďovací duel svojej reality šou Farma, ktorému budú prvýkrát patriť nedeľné večery. Jednotka po skončení šou Voda spieva spustí od začiatku októbra 3. sériu šou Pečie celé Slovensko.

Video

Šou Voda spieva pripravila pre RTVS produkčná spoločnosť Nunez NFE, ktorá sa v minulosti podpísala pod folklórnu šou Zem spieva či anketu Najväčší Slovák, ale aj pod súťažné relácie 5 proti 5 alebo kuchársku šou Pravidlá mojej ženy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #televízna sezóna 2023/2024 #Voda spieva