Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Silvestrovská sledovanosť: Jeden program prevalcoval absolútne všetko, Simona ovládla Slovensko

Posledný večer roka 2023 je pre televízie mimoriadne zaujímavý, keďže Slovákom robí vo veľkom spoločnosť televízor a chcú sa zabaviť.

03.01.2024 00:00
Simona, simona salátová, Foto:
Simona Salátová totálne prevalcovala televízny Silvester.
debata (6)

Po Vianociach, ktoré sú symbolom diváckej žatvy, prišiel na rad Silvester, na ten je vytváraný tlak, aby televízie priniesli zábavný obsah, čo po minulé roky nebolo pravidlom. Avšak divácky dopyt bol čoraz silnejší a presvedčil televízie čoraz viac investovať do špeciálnych programov. Silvester 2023 preto priniesol najväčší počet premiérového programu za ostatné roky.

mama na prenájom, Čítajte aj Januárová seriálová smršť už klope na dvere: Markíza ukázala prvé zábery z...

Kým RTVS išla v dobre nastavenom zložení relácií v kombinácii Záhady tela, Milujem Slovensko a Neskoro večer, Jojka ponúkla zostrih Inkognita a novinka Vtip za stovku, najviac sa hecla Markíza, keď pripravila silvestrovské Možné je všetko!, ktorému predchádzal experiment v podobe zaradenia stand-up špeciálu Simony Salátovej, ktorý bol vyrobený pre streamovaciu platformu Voyo. Bolo to vôbec po prvýkrát, keď do televízneho vysielania išiel nejaký Voyo produkt. A Markíze tento ťah naplno vyšiel.

príbeh služobníčky, the handmaids tale, Čítajte aj Seriálový rok 2024: Vrátia sa síce viaceré hity, avšak mnohé čaká nepríjemný odklad

Televízny Silvester ovládla Simona Salátová s rekordnou sledovanosťou. Hodinový humorný špeciál Do naha! v cieľovej skupine 12 – 54 zvalcoval s rekordnou sledovanosťou až 12,8% s 31,8% trhovým podielom. Pri obrazovkách sedelo až 633-tisíc divákov. Simonin špeciál sa zaradil medzi najsledovanejšie programy celých tohtoročných Vianoc. Aspoň na tri minúty si ho zaplo dokonca až neuveriteľných 1 117 000 divákov (AvRch v CS 12+).

Darilo sa aj nasledujúcej šou Možné je všetko!, program ťažil zo silnej nábehovej krivky. Šou plnú zábavy a hviezdnych hostí v mladšej cieľovke uhrala až 12,5% sledovanosť s 30,6% trhovým podielom. Pri obrazovkách sedelo 526-tisíc divákov, pričom program zasiahol až 1 119 000 divákov (AvRch v CS 12+)

Mediaklik, MK Čítajte aj Najčítanejšie články roku 2023: Otrasy v Markíze, satirické memečka z Prezidentského paláca či rozhovor s riaditeľom RTVS Machajom

Markíza sa stala víťazom Silvestra 2023. RTVS s trojkombináciou zábavných relácií takisto uhral solídne výsledky, no na výsledky Markízy si nesiahla. Záhady tela skončili tesne pod 400-tisícovou hranicou. Sklamaním skončil štart 14. série Milujem Slovensko, ktoré si pozrelo 381-tisíc divákov. Neskoro večer sledovalo 481-tisíc divákov. Paradoxne Milujem Slovensko, ktoré prinieslo nové prvky do zabehnutého formátu, malo najmenej divákov z ponúknutej trojice šou.

Jojka prekvapilo tým, že ponúkla iba zostrih toho najlepšieho z Inkognita, po minulé roky išli premiérové časti. Avšak humorná stálica zaujala divákov s nadpriemerným výsledkom. Pozrelo si ho 442-tisíc divákov. Nasledovala novinka Vtip za stovku, ktorá si práve na Silvestra odohrala svoju premiéru. Televízia JOJ avizuje, že zábavná relácia by sa mala stať stabilným programom v najbližších mesiacoch. Diváci boli zvedaví na humorné scénky a vtipy, keď si reláciu pozrelo takmer 400-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #Silvester 2023