Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza zásadne prekopáva vedenie televízie: Od nového roka prichádza s organizačnými zmenami

Televízia Markíza oznamuje organizačné zmeny vo vedení spoločnosti.

20.12.2023 11:30
markíza, tv markíza, logo, Foto:
Televízia Markíza je najsledovanejšou slovenskou televíziou.
debata

Televízia Markíza dnes oznamuje sériu organizačných zmien vo vrcholovom manažmente spoločnosti. Ich cieľom má byť posilnenie postavenia stanice, čím chce prispieť k jej ďalšiemu úspechu a rastu.

Od 1. januára dochádza k rozšíreniu pôsobenia Miloša Nitrana v TV Markíza, ktorý doteraz zastával funkciu finančného riaditeľa pre TV Nova a TV Markíza, pričom dochádza k ukončeniu jeho pôsobenia v TV Nova. Do dočasnej funkcie personálneho riaditeľa nastupuje Peter Rolný. Markíza rovnako vymenovala Michala Kratochvíla za nového riaditeľa spravodajstva a publicistiky, ktorý doteraz pôsobil ako šéfredaktor a zástupca vedúceho spravodajstva TV Nova.

novinár, tlačová konferenciaa Čítajte viac Turbulencie v RTVS, vyhrážky novinárom či zmena na čele Markízy. Aj to boli udalosti, ktoré v médiách rezonovali v roku 2023

„TV Markíza je silná a dynamická spoločnosť. Po štyroch mesiacoch som sa rozhodol urobiť rozsiahlejšie zmeny, aby sme lepšie využili náš potenciál a zdroje na zvýšenie výkonnosti a efektivity. Riaditelia financií, ľudských zdrojov a spravodajstva sú kľúčovými pozíciami pre zdravú spoločnosť a zohrávajú zásadnú úlohu pri formovaní našej budúcnosti v rýchlo sa meniacom prostredí,“ povedal generálny riaditeľ TV Markíza Peter Gažík.

Doterajší riaditeľ Henrich Krejča a Markíza sa vzájomne dohodli na ukončení jeho pracovného pôsobenia v televízii. „Henrich venoval Markíze na súčasnej pozícii viac ako desať rokov a po uvážlivej diskusii sme sa s Henrichom zhodli, že je ten správny čas posunúť sa ďalej. Henrichovi úprimne ďakujeme a prajeme mu všetko najlepšie v jeho ďalšom pôsobení. S cieľom zabezpečiť plynulý prechod a kontinuitu sme sa dohodli, že u nás zotrvá do konca roka,” dodal k pôsobeniu Krejču P. Gažík.

Markíza, Záhorská Bystrica Čítajte viac Markíza sa zatriasla v základoch: Tesne pred Vianocami končí šéf spravodajstva, v televízii pracoval 27 rokov

Do jeho funkcie nastupuje dnešným dňom dlhoročný šéfredaktor s rozsiahlymi znalosťami, ktorý má potenciál ďalej prispieť k rozvoju televízie na slovenskom trhu. „Michalove skúsenosti v televízii a online médiách budú prínosom pri riadení a vedení nášho tímu. Vďaka jeho dlhoročnému pôsobeniu ako šéfredaktora v TV Nova disponuje predpokladmi, ktoré ho predurčujú v tejto novej roli uspieť,” dodáva Peter Gažík k Michalovmu vymenovaniu.

Miloš Nitran nastúpil do Televízie Markíza začiatkom roka 2023 po mnohých vedúcich pozíciách v spoločnosti Microsoft Czech Republic & Slovakia. Jeho ďalšie pôsobenie v Markíze presiahne finančný manažment a bude zahŕňať vedúce úlohy v oblasti dátovej analytiky a výskumu, udržateľnosti, obstarávania a IT podpory.

Vízia nového personálneho riaditeľa Petra Rolného je urobiť z Markízy výnimočného zamestnávateľa vo svojej oblasti budovaním jedinečnej kultúry a súboru digitálnych zručností. Zúročiť chce bohaté skúsenosti s prácou na vysokých pozíciách v oblasti ľudských zdrojov v súkromnom aj verejnom sektore.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #personálne zmeny #TV Markíza