Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Šokujúce zvraty a novinky v novej sérii Dunaja: Neuveríte, z ktorého herca bude fašista

Dunaj hlási návrat na obrazovky, predstavuje nové postavy a prvé novinky v deji.

28.12.2023 12:30
nikodým Foto:
Martin Nikodým a Ján Slezák v seriáli Dunaj, k vašim službám.
debata (6)

Najsledovanejší seriál súčasnosti, Dunaj, k vašim službám sa už v januári vracia na obrazovky. Televízia Markíza sľubuje v nových častiach poriadne zvraty v životoch obľúbených postavách. Do deja vstúpi tiež niekoľko nových postáv, ktoré poriadne zamiešajú kartami.

klamstvo, maštalír, horváthová, Čítajte aj Najlepšie slovenské seriály roka 2023: Tieto kúsky rozhodne nie sú hanbou. Súhlasíte?

Nová séria sa začne rok po udalostiach, ktorými sa skončila predošlá. „Ocitáme sa v jeseni roku 1941. Na Slovensku začal platiť Židovský kódex, ktorý má krutý dosah na životy viacerých postáv no ani ostatným sa nevedie ľahko. Klára si robí starosti o Petra, ktorý sa jej z Anglicka prestal ozývať, Eva s Davidom s bolesťou sledujú Janka rásť v rodine Waltera Klausa a dozvedáme sa, ako rafinovane sa Holubec pomstil Lene. No dejú aj dobré veci. Alena spoznáva zaujímavého mladého muža a Vilme sa podarí zachrániť život tajomnému pacientovi. Na záver otrasie Dunajom šokujúca správa, ktorá zmení životy mnohým,“ prezrádza televízia Markíza prvé dejové linky nových častí.

V nových častiach seriálu Dunaj, k vašim... Foto: TV Markíza
Dunaj k vašim službám V nových častiach seriálu Dunaj, k vašim službám pribudnú nové postavy.

Nové postavy v seriáli

Televízia predstavuje aj nové herecké tváre, ktoré mieria do seriálu. Marek Fašiang stvárňuje Ludwiga Weissa, 30-ročného ctižiadostivého nemeckého dôstojníka. Pod Walterovým patronátom sa úspešne presadzuje v nemeckých kruhoch a má „našliapnuté“ na veľkú kariéru.

Marek Fašiang stvárňuje Ludwiga Weissa,... Foto: TV Markíza
Dunaj k vašim službám Marek Fašiang stvárňuje Ludwiga Weissa, ambiciózneho nemeckého dôstojníka.
tri zlaté dukáty, Čítajte aj Vianočná sledovanosť: Slovenské obývačky zažili dačo nevídané. Objavil sa nový divácky megahit

Ďalšieho nemeckého vojaka Alberta stvárni herec Ján Dobrík. Z frontu ho priviezli ťažko zraneného a zotavuje sa v nemocnici vo Vilminej opatere. Má amnéziu, trpí desivými nočnými morami a nepamätá si nič zo svojej minulosti. Je to však citlivý a príjemný človek, ktorý si postupne získava sympatie okolia.

Ján Dobrík ako Albert, 40-ročný nemecký vojak... Foto: TV Markíza
Dunaj k vašim službám Ján Dobrík ako Albert, 40-ročný nemecký vojak so stratou pamäti.

Do Dunaja nastúpi nová predavačka Tereza (Barbora Chelbcová). Jednoduchšia, no o to viac zapálená „ľudáčka“ z vidieka má veľké ambície a netaj sa svojím nadšením pre nový režim. Neštíti sa využívať jeho „výhody“ ani v mene vlastného prospechu intrigovať a udávať.

Barbora Chlebcová ako nová predavačka Tereza. Foto: TV Markíza
Dunaj k vašim službám Barbora Chlebcová ako nová predavačka Tereza.
tomáš a diana, Čítajte aj Najväčšie seriálové sklamania Jojky: Tento rok má na rováši až dva kúsky. Bez tohto by sa diváci zaobišli

Peter Pecha sa predstaví ako seminarista Michal tesne pred kňazskou vysviackou. Sympatický a šikovný mladý muž vždy stojí na strane slabších a spravodlivosti, pomáha františkánom s aktivitami pre deti a tajne sa angažuje pri záchrane židovských sirôt.

Peter Pecha ako mladý seminarista Michal tesne... Foto: TV Markíza
Dunaj k vašim službám Peter Pecha ako mladý seminarista Michal tesne pred kňazskou vysviackou.

Do rodiny Kučerovcov zavíta Ernest Almásy v podaní Adyho Hajdu. Šarmantný bonviván so šľachtickým pôvodom je neuraziteľný a nevyhoditeľný, dokáže komukoľvek povedať čokoľvek. Má bláznivé nápady a neustále generuje chaos a komplikácie.

Ady Hajdu ako šarmantný bonviván Ernest Almásy... Foto: TV Markíza
Dunaj k vašim službám Ady Hajdu ako šarmantný bonviván Ernest Almásy so šľachtickým pôvodom.

Nová zlatnícka učnica Gréta (Chiara Mederová) je romantické a citlivé dievča. Každý deň v reštaurácii Dunaja „vyzerá“ pri okne svoju prvú a veľmi krátku lásku, vojaka, ktorého po ich prvom rande odviedli na front.

Chiara Mederová) ako šikovná zlatnícka učnica... Foto: TV Markíza
Dunaj k vašim službám Chiara Mederová) ako šikovná zlatnícka učnica Gréta.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #seriál Dunaj k vašim službám #rok 2024