Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza s veľkým seriálovým prekvapením: Do vysielania mieri niečo špeciálne a to poriadne skoro

Televízia Markíza chystá veľkú seriálovú novinku.

18.01.2024 10:50
debata (4)
Na obrazovky Markízy mieri Zrada. Foto: TV Markíza
zrada, ondrík, issová, Na obrazovky Markízy mieri Zrada.

Po minuloročnom úspechu Klamstva, ktoré ukázalo, že slovenskí tvorcovia sú schopní nakrútiť zahraničnú adaptáciu na svetovej úrovni s kvalitnými slovenskými hercami a moderným vizuálom, prichádza ďalší podobne ladený seriál. Markíza posilnená úspechom britského námetu opäť chňapla po temnom námete, ktorý lámal rekordy sledovanosti v krajine pôvodu.

čas nádejí, Čítajte aj Zrodil sa nový divácky hit! Slovenským obývačkám kraľuje tento nový seriál...

Klamstvo s Tomášom Maštalírom a Monikou Horváthovou sa počas minuloročnej jari stalo diváckym trhákom. Miniséria s príbehom, ktorý prinášal zimomriavky uchvátila Slovákov. Seriál sa púšťal do na Slovensku zatiaľ neprebádaných žánrových vôd a otváral citlivú, stále ešte tabuizovanú tému znásilnenia. Napínavý, psychologicky prepracovaný dramatický seriál sa pýtal, či má každý príbeh skutočne dve strany a nechával divákov na pochybách až do samého konca. Dvanásťdielnu sériu si v priemere zapínalo 500-tisíc divákov.

nemocnica, Čítajte aj Televízia JOJ odtajnila plány na rok 2024: Toto bude naozaj veľké!

Bolo evidentné, že Slovákom zachutil tento žáner a Markíza už čoskoro ponúkne ďalšiu britskú adaptáciu, ktorá má ambíciu podobne otriasť slovenskými obývačkami ako Klamstvo. Na obrazovky mieri Zrada.

Ide o slovenskú adaptáciu napínavej manželskej psychologickej drámy Doctor Foster, ktorú v roku 2015 pre britskú BBC napísal prestížnymi cenami ovenčený scenárista Mike Bartlett. Po divácky vynikajúco prijatej prvej päťdielnej sérii nasledovalo v roku 2017 ďalších päť epizód.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Top televízna udalosť roka 2024: Markíza by mala spustiť novú stanicu. Nikto netuší, o čom bude

Seriál už bol adaptovaný v desiatich krajinách po celom svete, napríklad aj vo Francúzsku, Nemecku, Rusku, Japonsku či Turecku. Hlavná predstaviteľka originálnej doktorky Fosterovej Suranne Jones získala za jej stvárnenie prestížne ocenenie BAFTA. V tureckej verzii zas excelovala herečka Cansu Dere, slovenským divákom dobre známa zo seriálov Sila, Ezel, Sultán či Matky a dcéry.

Doktorka Eva Poláková (Klára Issová) je úspešná žena. V malom mestečku má dobrú prácu, kolegovia aj pacienti si ju vážia. S milujúcim manželom Jakubom (Milan Ondrík) a synom Tomim žijú ako šťastná, aj keď pracovne zaneprázdnená rodina. Idylický obrázok ale začnú narušovať najskôr nenápadné náznaky, že všetko nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Eva sa odrazu cíti neisto, či je jej manželstvo také pevné, či sa vie na svojho muža spoľahnúť. Alebo pred ňou niečo tají? Postupné odhalenie zrady svojich najbližších vyústi do fatálneho výbuchu.

S premiérou Zrady nemieni Markíza otáľať a prvá epizóda je naplánovaná už na 5. februára, teda o niekoľko týždňov skôr ako to bolo pri Klamstve. Stanica tak jarnú sezónu rozbieha o čosi skôr ako v minulosti. Programová ponuka vyvrcholí premiérou deviatej série Let's Dance, tá sa očakáva začiatkom marca.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2023/2024 #seriál Zrada