Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prokurátorka má za sebou napínavé a emotívne finále. Jojka prezradila, či bude pokračovať

V hlavných úlohách krimi seriálu sa predstavili Zuzana Mauréry a Lukáš Vaculík.

27.11.2023 06:00
prokurátorka, Foto:
Záber zo seriálu Prokurátorka.
debata (2)

Televízia JOJ uviedla začiatkom septembra nový kriminálny seriál Prokurátorka inšpirovaný skutočnými prípadmi prokurátora JUDr. Jána Šantu. Špecifický seriálový formát priniesol neobvyklý pohľad na prácu prokurátora mimo súdnej siene aj na samotné vyšetrovanie jednotlivých prípadov.

Príbeh seriálu bol postavený na dialógoch a výborných hereckých výkonoch hlavných postáv. Rolu prokurátorky Sáry Wolfovej stvárnila skvelá Zuzana Mauréry, sekundoval jej nemenej presvedčivý Lukáš Vaculík ako šéf vyšetrovateľov Viktor Bartoš.

Vedľajší produkt, Tomáš Maštalír Čítajte aj Tomáš Maštalír nakrúca nový seriál. Napínavá dráma sa na obrazovke objaví budúci rok
Seriál Prokurátorka Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Lukáš Vaculík, Zuzana Mauréry a ich kolegovia v...

V každej epizóde riešil tím vyšetrovateľov jeden komplikovaný prípad a zároveň sa postupne odhaľoval osobný príbeh prokurátorky, jej dcéry a neštandardného vzťahu s Viktorom po tom, ako pred desiatimi rokmi za záhadných okolností zmizol jej manžel Peter (Maroš Kramár).

Prečo sa musel ukrývať desať rokov, prezradil až dramatický záver seriálu. Finálová epizóda poodhalila, čo všetko súviselo s jeho návratom a ako to ovplyvnilo kariéru prokurátorky a životy ľudí v jej okolí. Príbeh sa definitívne neuzavrel, hoci mnohé naznačil a priniesol prekvapivé odhalenia.

Dostane Prokurátorka pokračovanie?

Televízie Joj sme sa opýtali, či plánuje priniesť pokračovanie seriálu. „Vybrať a spracovať reálne kriminálne príbehy z praxe prokurátora je extrémne náročné. Tie, ktoré bolo možné spracovať, sme zaradili do tohtoročnej série šestnástich epizód. Otázka druhej série spočíva v tom, či sa dokážeme scenáristicky popasovať s týmto problémom. Nateraz pokračovanie Prokurátorky neplánujeme,“ uviedla pre Mediaklik marketingová manažérka televízie Joj Miroslava Klempová.

Televízia však čoskoro uvedie ďalšie novinky z tohto žánru. „V budúcom roku prinesieme dva krimi seriály – druhú sériu Kriminálky Kraj a mysterióznu detektívku Lovec. Zostávame teda verní svojmu nastaveniu, že chceme divákom pravidelne prinášať neopozerané a originálne seriálové žánre, aké sú vo svete trendom a u nás sú vzácnou príležitosťou pracovať na niečom, čo radikálne vybočuje z obvyklého scenáristického a seriálového rámca. Dôkazom bude práve novinka Lovec, na ktorej sa za posledné roky scenáristicky a dramaturgicky podieľalo niekoľko osobností česko-slovenskej televíznej a filmovej tvorby," dodala Klempová.

pán profesor, Čítajte aj Markizácky seriál je takmer na konci vysielania: Poznáme dátum poslednej epizódy! Poponáhľajte sa

Ako prijali Prokurátorku diváci?

Televízia nasadila Prokurátorku od začiatku septembra na stredajšie večery, spočiatku v dvoch častiach za sebou. Diváci boli na nový seriál zvedaví a prvý týždeň sa stal najsledovanejším nespravodajským programom v univerzálnej aj obchodnej cieľovej skupine. Úvod do seriálu si celkovo pustilo 427-tisíc divákov, po započítaní trojdňovej oneskorenej sledovanosti sa ich počet vyšplhal až na 486-tisíc. V obchodnej cieľovej skupine 12 – 54 to znamenalo sledovanosť 6,3 % a podiel na trhu 23,4 %.

Ďalším častiam sledovanosť postupne klesala a na čísla zo štartu si už Prokurátorka nesiahla. Televízia Markíza kriminálke konkurovala novou sériou kuchárskej reality šou Na nože, ktorá si postupne na svoju stranu získala viac divákov. Od polovice októbra odsunula Jojka Prokurátorku do neskoršieho vysielacieho času a v prime-time dostal priestor nový seriál Duch.

Hoci Prokurátorka nedosahovala nadštandardnú sledovanosť, diváci ju ohodnotili pozitívne a ocenili zaujímavú tému, výborné herecké výkony a spracovanie dejových zápletiek. Fanúšikovia seriálu by uvítali pokračovanie seriálu.

Všetky epizody Prokurátorky sú dostupné v ponuke streamovacej služby JOJ Play.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál Prokurátorka