Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ktoré tímy budú našimi súpermi? Žreb finále EURO 2024 prinesú v priamom prenose Dajto a Voyo

Naša futbalová reprezentácia sa dozvie mená súperov na budúcoročnom šampionáte v Nemecku.

01.12.2023 12:00
UEFA EURO 2024  maskot Foto:
Maskot EURO 2024
debata

V sobotu 2. decembra 2023 o 18:00 hod. sa uskutoční žreb finálového turnaja UEFA EURO 2024, na ktorý s napätím čakajú aj slovenskí fanúšikovia. Počas neho sa naša futbalová reprezentácia dozvie mená súperov, s ktorými si v štvorčlennej základnej skupine zmeria sily na budúcoročnom šampionáte v Nemecku.

Priamy prenos z Labskej filharmónie v Hamburgu odvysielajú zo slovenských televízií TV Dajto a streamovacia služba Voyo. Žrebom bude sprevádzať komentátor Andrej Zvolenský spolu s futbalovým expertom Jurajom Piroskom. Štáb Markízy priamo v dejisku sprostredkuje divákom aj bezprostredné reakcie našej výpravy po žrebe.

televízia, nuda Čítajte aj Koľko reklám vidíme v TV počas jedného "brejku"? Najvyšší počet odvysielala táto televízia

Účastníci turnaja budú pred žrebovaním rozdelení do štyroch košov, ich zloženie určili výsledky v nedávno skončenej kvalifikácii. Slováci sa ocitnú v treťom koši, isté teda je, že ich súperom v skupine nebude Česko, Holandsko, Chorvátsko, Slovinsko ani Škótsko.

Hostiteľské Nemecko je nasadené v prvom koši a zoznam 24 účastníkov záverečného turnaja ešte doplnia víťazi troch vetiev Ligy národov po play-off, ktoré je na programe v marci 2024. Všetky tri zvyšné tímy budú zaradené do štvrtého koša.

Základné skupiny UEFA EURO 2024 bude tvoriť po jednom tíme z každého koša (1 – 4) a po vyžrebovaní daného tímu ešte jeho pozíciu v skupine určí loptička z druhého žrebovacieho osudia (istá je len pozícia Nemecka – A1).

Žreb základných skupín EURO 2024. Foto: Voyo
UEFA EURO 2024 žreb základných skupín Žreb základných skupín EURO 2024.

Finálový turnaj bude hostiť desiatka nemeckých miest od 14. júna do 14. júla 2024. Otvárací zápas domácej reprezentácie uvidí vypredaná Allianz Arena v Mníchove, finálový zápas sa uskutoční na Olympijskom štadióne v Berlíne. Zvyšnými dejiskami sú Dortmund, Düsseldorf, Gelsenkirchen, Frankfurt, Hamburg, Kolín, Lipsko a Stuttgart.

Podľa zaužívaného herného systému záverečného turnaja odohrajú najprv tímy zápasy proti všetkým súperom v základnej skupine a dvaja najlepší v každej zo šiestich skupín postúpia do osemfinále, kde ich doplnia štyria najlepší z tretích miest. Nasledovať bude vyraďovací play-off systém, počnúc osemfinále s najlepšími 16 tímami, ďalej štvrťfinále, semifinále a finále.

V prípade Slovenska pôjde o tretiu účasť na európskom kontinentálnom šampionáte. Najlepšie umiestnenie dosiahli „sokoli“ pri svojom premiérovom štarte na turnaji v roku 2016, keď sa prebojovali do osemfinále. Na EURO 2020 skončili zverenci trénera Štefana Tarkoviča svoju púť už v skupinovej časti.

zväčšiť Skkupiny EURO 2024 Foto: Voyo
UEFA EURO 2024 skupiny Skkupiny EURO 2024

Televízia Markíza a Voyo odvysielajú kompletný program UEFA EURO 2024, všetkých 51 zápasov si futbaloví priaznivci budú môcť vychutnať naživo. Súčasťou prenosov bude nové zápasové štúdio s expertmi z radov bývalých slovenských reprezentantov, analýzy, ako aj reportáže priamo z dejiska.

„Som veľmi rád, že fanúšikovia nájdu už budúci rok tento obrovský futbalový sviatok práve na obrazovkách skupiny Markíza. Pôjde o jeden z najväčších športových eventov v histórii nášho vysielania – v priamych prenosoch ponúkneme všetkých 51 duelov, preto sme prípravy naň rozbehli už dlhé mesiace v predstihu. Chystáme aj množstvo atraktívnych noviniek, ktoré si, verím, diváci naplno užijú. Už o pár dní sa dozvieme mená súperov Slovenska v základnej skupine, teším sa, že aj tento moment našim divákom sprostredkujeme naživo,“ povedal generálny riaditeľ TV Markíza Peter Gažík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Voyo #EURO 2024 #TV Dajto