Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zemetrasenie na striebornom plátne: Fanúšikovia Toma Cruisa a akčnej série zaplačú

Tí, ktorí sa nevedeli dočkať skorého veľkolepého vyvrcholenia série Mission: Impossible budú mať hlavu v smútku.

01.11.2023 06:00
Mission: Impossible - Odplata, 1. časť Foto:
Hayley Atwellová ako Grace a Tom Cruise ako Ethan Hunt.
debata

Siedmy film zo série s názvom Reckoning (Part 1) ovládol svetové kiná v lete tohto roka. Tom Cruise ako producent avizoval rozsiahly príbeh, ktorý musel byť rozdelený do dvoch samostatných filmov. Pričom by malo ísť o záver agenta Ethana Hunta. Asi len málokto čakal, že spoločný štrajk scenáristov a hercov sa stane najväčšou negatívnou udalosťou vo svete zábavy za ostatných 60 rokov, keď sa dve organizácie spojili a paralyzovali výrobu filmov a seriálov. Kým scenáristi ukončili štrajk a vrátili sa do práce po takmer pol roku, dohoda s hereckou asociáciou stále nebola uzavretá. Hoci rozhovory stále prebiehajú.

na nože, Čítajte aj Vyhrotené finále, prevrátený žalúdok: Markíza rázne rozhodla, ako bude vyzerať osud tejto šou

Tak či onak, najväčšia továreň na zábavu, od ktorej závisí celý svet je už viac ako pol roka paralyzovaná. Filmové štúdiá musia preto výrazne meniť svoje plány. Dotýka sa to pripravovaných premiér. Marvel už upravil rozvrh uvedenia filmov a seriálov. Teraz prichádza aj globálny hráč Paramount. Spoločným menovateľom sú výrazné posuny do ďalších rokov.

Po novom sa ôsme pokračovanie Mission: Impossible posúva až na 23. mája 2025. Premiéra filmu bude mať až ročné meškanie. Tom Cruise spolu s ostatnými hercami ešte musia dotočiť viacero komplikovaných scén a vzhľadom na fakt, že herecká asociácia nepodpísala novú dohodu a samotný reštart produkcie si vyžaduje veľa času, štúdio nechce nič riskovať a rozhodla sa rázne zakročiť a neohroziť jednu zo svojich najvýnosnejších filmových značiek. Siedmy film zarobil takmer 600 miliónov dolárov v celosvetových tržbách.

Navyše pripravovaný film sa nakrúca technológiou pre Imax kiná, čo má len podporiť zážitok v kinosálach.

Mission: Impossible 7 predstavil príbeh Ethana Hunta, ktorý sa s tímom Impossible Mission Force vydal po stopách nebezpečnej zbrane, ktorá má potenciál zničiť celé ľudstvo. Počas nebezpečného pátrania sa však musí neustále obzerať cez plece.

Z jeho dávnej minulosti, keď ešte nebol elitným agentom, sa totiž vynára Gabriel (Esai Morales), ktorý pozná každú jeho slabinu. A Ethan, pre ktorého bolo zdravie a bezpečnosť jeho blízkych a členov tímu vždy viac ako úspešne splnená misia, bude možno musieť prehodnotiť svoje priority. Režisérom snímky je Christopher McQuarrie, ktorý režíroval posledné dva diely série a ako scenárista je podpísaný pod hitom Top Gun: Maverick.

Dieru vo filmovom rozvrhu má zaplniť nemenej atraktívny titul. Fanúšikovia hororov sa môžu tešiť na tretí film zo série Tiché miesto (A Quiet Place). Nová snímka nesie podtitul Day One (Prvý deň) a do kín sa dostane v marci budúceho roka. Ako už názov naznačuje, tvorcovia sa tentokrát zamerajú na úplný začiatok konca Zeme ako ju poznáme. Ukáže príchod tajomných vraždiacich mimozemšťanov, ktorí zdecimovali ľudstvo a preživší sa museli naučiť žiť v tichu, keďže aj ten najmenší zvuk ich privolá a nasleduje krviprelievanie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Cruise #Mission: Impossible 7 #štrajk scenáristov