Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

S filmovou Ivanou by som sa asi tiež chcela rozviesť, hovorí herečka Tereza Kostková o novej evitovke

Známa česká herečka a moderátorka o novej komédii V lete ti poviem, ako sa mám.

15.02.2022 13:23
Tereza Kostková Foto:
Herečka Tereza Kostková vo filme V lete ti poviem, ako sa mám.
debata

V novej „evitovke“ V lete ti poviem, ako sa mám, vystupuje jedenásť kľúčových postáv. Jednou z nich je Ivana, manželka a matka, ktorá žije iba pre rodinu a pre jej udržanie je schopná urobiť všeličo. Česká herečka a moderátorka Tereza Kostková, ktorá ju stvárnila, s humorom hovorí, že s takou ženou by sa aj ona rozviedla.

Dolittle Čítajte aj Čo sa deje na Netflixe? Prichádza dobrodružný Dolittle, texaský masaker aj letecké katastrofy

Tereza Kostková sa často objavuje vo filmoch (nedávno napríklad Ženy v behu), v seriáloch, moderovala už jedenásť sezón televíznej súťaže StarDance na obrazovkách Českej televízie a v Českom rozhlase moderuje na striedačku s Adélou Gondíkovou reláciu Blízká setkání.

V rozhovore hovorí nielen o svojej filmovej postave, ale aj o dôvodoch, prečo pravidelne nechodí na spoločné chaty s partiou kamarátov. Zato na Slovensko chodí čoraz častejšie – dostala už dve ponuky na spoluprácu od producentky Oľgy Nuňézovej a spisovateľky a scenáristky Evy Twardzik Urbaníkovej.

Pozrite si video alebo prečítajte prepis rozhovoru pod videom.

Video
Česká herečka a moderátorka Tereza Kostková hovorí o svojej filmovej postave, spolupráci na novom filme aj dôvodoch, prečo pravidelne nechodí na spoločné chaty s partiou kamarátov.

Komédia, ktorú nakrútila Marta Ferancová podľa scenára a rovnomennej knižnej predlohy Evy Twardzik Urbaníkovej, je v kinách od 17. februára.

Vo filme V lete ti poviem, ako sa mám, hráte manželku a matku Ivanu. Aký k nej máte vzťah?

Ja by som sa s Ivanou asi tiež chcela rozviesť, keby som bola jej partner. Ale ja ju aj chápem, všetci občas robíme veci, ktoré myslíme veľmi dobre, ale navonok vychádzajú strašne zle. Tá disharmónia je dôvodom ťažkých životných situácií, ktoré je dobré nejako riešiť. Ešte kým by som sa s ňou rozviedla, čo som, samozrejme, povedala s humorom, tak by som jej asi poradila, aby na to skúsila ísť trochu inak. Je však otázne, či by Ivana toho bola schopná. Alebo za ako dlho by sa vedela zmeniť. Pretože to je jednoducho jej povaha. Nie je zlá, ale nie je si vedomá toho, čo robí zle.

čo ja viem, merčiak, Čítajte aj RTVS si zavarila! Nová sezóna Merčiakovej zábavnej šou s nepríjemným prepadom

Film režírovala Marta Ferancová, vidíte rozdiel v tom, či pracujete so ženou alebo mužom na pozícii režiséra?

Nie, vnímam iba to, či pracujem s dobrým alebo horším režisérom. Pohlavie nehrá žiadnu úlohu. Každý máme svoju predstavu o tom, čo je dobré vedenie, čo sa nám páči. Silu osobnosti musí mať aj muž aj žena, aby to celé upevnili. Vítam kvalitného režiséra a to Marta určite je, práca s ňou bola veľmi fajn.

Zábery z filmu V lete ti poviem, ako sa mám Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Tereza Kostková vo filme V lete ti poviem, ako...

Na Slovensku ste už kvôli druhému filmu, čím to je, že sem chodievate nakrúcať čoraz častejšie?

Na to sa nepýtate tej správnej osoby, to ja neviem. Film V lete ti poviem, ako sa mám, bol prvý film a mám roztočený ešte snímku Hlavne veľa lásky. Musíte sa obrátiť na Oľgu (producentka Oľga Núňezová) alebo na Evitu (Eva Twardzik Urbaníková, pozn. red.), aby vám povedali dôvody, prečo ma zavolali. Vznikla krásna spolupráca a teším sa, že sa rozvinula. Ale keď sem idem, mám vnútorný pocit, že idem domov a to je veľmi pekné. Trebárs majú ony tiež ten pocit zo mňa.

zväčšiť Herecká zostava vo filme V lete ti poviem, ako... Foto: Nunez NFE
Partia chata Herecká zostava vo filme V lete ti poviem, ako sa mám.

Partia ľudí, ktorí vystupujú vo filme, sa už roky spolu stretáva a chodievajú spolu na chatu. Máte aj vy takú nejakú partiu?

Nemám. V súvislosti s filmom som o tom premýšľala, pretože poznám kopec ľudí, ktorí sa vyžívajú v takýchto pravidelných priateľských rituáloch. Je to krásne, keď im to všetkým vyhovuje. V mojej profesii som stále obklopená mnohými ľuďmi a keď mám voľno, vyhľadávam samotu. V mladosti som dokonca celé mesiace cestovala sama. Teraz do tej mojej „samoty“ patrí aj moja najbližšia rodina – manžel, deti, psík. Oni sú moje intímno, blízko, kde som zo všetkého najradšej. A nie je to tým, že by som nemala priateľov, naopak, mám skvelých priateľov. Takú súdržnosť, akú má medzi sebou skupina priateľov vo filme, máme u nás v rodine. Som z početnej rodiny, mám tri sestry, ktoré majú partnerov, majú deti a niektoré z nich už majú svoje deti. Stále sa stretávame a vnímame svoje životy, akurát spolu nechodíme pravidelne na hory, ale k našim. To pravidelné zdieľanie životov s tými druhými, v dobrom aj zlom, mám so svojou rodinou, takže preto to nevyhľadávam nikde inde.

Celý rozhovor s Terezou Kostkovou si môžete prečítať v Magazíne Pravdy, ktorý vyjde ako súčasť denníka Pravda vo štvrtok 24. februára.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tereza Kostková