Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS si zavarila! Nová sezóna Merčiakovej zábavnej šou s nepríjemným prepadom

Verejnoprávna Jednotka počas minulotýždňového štvrtka uviedla novú sériu obľúbenej šou Čo ja viem a zostala poriadne prekvapená z výsledkov sledovanosti. Relácia zažila historicky najväčší prepad.

15.02.2022 07:00
čo ja viem, merčiak, Foto:
RTVS tvrdo doplatila na presun šou Čo ja viem.
debata (3)
survivor, Čítajte aj Ťažké časy pre Markízu: S okamžitou platnosťou radikálne opäť mení program

RTVS túto sezónu naplnila hlavný vysielací čas premiérami, ale aj zábavnými formátmi, ktoré dlhoročne prinášala nadštandardnú sledovanosť. Nastala aj netradičná situácia, keď v jednej sezóne sa vedľa seba zišli ťažiskové zábavné formáty – Milujem Slovensko a Čo ja viem. Zvyčajne ich televízie na obrazovke striedala. Milujem Slovensko kraľovalo počas jesene a vedomostná relácia s Marcelom Merčiakom prevzala štafetu počas jarnej sezóny.

doctor strange in the multiverse of madness, Čítajte aj Bude Spider-Man slabý odvar? Marvel servíruje epický trailer k ďalšej novinke

Lenže vedenie televízie podpísalo nové kontrakty na produkciu, čoho následkom je zhustené vysielanie a bolo jasné, že pre dva programy jeden piatkový slot nestačí. Milujem Slovensko zostalo v pôvodnom okne, Čo ja viem si vyskúšalo štvrtkový prime-time. Vôbec po prvýkrát vo svojej histórii.

pán prsteňov, Čítajte aj Dychberúce zábery! Seriálový Pán prsteňov konečne odhalil svoju podobu

Presun sa nepodaril. Nielenže Čo ja viem musí čeliť jojkárskej Nemocnici, ktorá už zničili nejeden konkurenčný program a vyzerá to tak, že na rade je práve verejnoprávny formát. Výkon lekárskej drámy sa stále hýbe v rekordných hodnotách. Minulý týždeň Nemocnica prekonávala 550-tisícovú hranicu veľkosti publika. Najnovšie zadupala aj Chart Show, ktorej sledovanosti sa pohybuje čosi nad hranicou 4%.

Dolittle Čítajte aj Čo sa deje na Netflixe? Prichádza dobrodružný Dolittle, texaský masaker aj letecké katastrofy

Štartu novej série nepomohlo ani zlé načasovanie. Nové epizódy prišli v týždni, keď Slovenskom lomcovali emócie z vulgárnej kauzy okolo Merčiaka. Dá sa predpokladať, že negatívne nastavenie publika plus silná konkurencia spravila svoje. Čo ja viem vo štvrtok sledovalo len 245-tisíc divákov. Pre porovnanie, minulý rok ôsma séria štartovala so silným postavením a vyše 400-tisícovou diváckou základňou. V cieľovke 12 – 54 uhrala len slabú 3,2% sledovanosť s trhovým podielom na úrovni 8,8%. Jednotku predbehla aj oslabená Markíza s Chart Show.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #sledovanosť #Marcel Merčiak #Čo ja viem