Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Magazín Najvernejší prinesie dojemný príbeh psíka z Bosny. Nová séria po slabšom rozbehu zvýšila svoju sledovanosť

Relácia dostala v novej sezóne výrazne väčší priestor a lepší vysielací čas.

29.09.2023 06:00
Najvernejší II, Lamia Foto:
Kouč Feri ustráchaného psíka z Bosny naučil, ako mať opäť rád svet a ľudí navôkol.
debata
možné je všetko, Čítajte aj Víkendu kraľuje táto šou: Má na konte nový divácky rekord. Pozor! Teraz príde zmena

V rodinnom magazíne Najvernejší pomáhajú herec a moderátor Juraj Bača a profesionálny kouč psov Juraj Ferko rodinám s problémovým psom. RTVS ho uviedla na obrazovku Jednotky na začiatku tohto roka a na jeseň odštartovala druhú sériu.

V novej sezóne sa predstavuje 16 nových rodín so psím „problémom“ a k tomu 16 superpsov z Misie 2. Kouč Feri opäť nastavuje zrozumiteľné pravidlá v rodine, ktorá má so psom závažné problémy, a „psíčkarom“ pri obrazovkách ukazuje, ako sa dajú veci napraviť.

Zábery z druhej série magazínu Najvernejší:
Zábery z magazínu Najvernejší II Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Záber z nakrúcania druhej série magazínu...

Druhá séria sa výrazne zdynamizovala a viac sa zameriava na pestrosť a odlišnosť rodín. Cieľom tvorcov je pokryť čo najširšiu škálu „psíčkarov“ a ich starostí a na príbehoch jednotlivých rodín ukázať, ako vďaka prístupu kouča nastala zásadná premena psa, čo malo výrazný vplyv na atmosféru v rodine.

V piatej epizóde, ktorú Jednotka uvedie v nedeľu 1. októbra, diváci uvidia dojemný príbeh ustráchanej Lamie, ktorú majitelia zachránili z útulku v Bosne, kde sa prizerala, ako strieľajú iných psíkov. Vystrašená Lamia sa na ulici od strachu doslova plazila po zemi a majiteľka s ňou chodila na prechádzky len v noci, keď sú ulice prázdne. Kouč Feri psíka učil, ako mať opäť rád svet a ľudí navôkol. Pri dojemnom závere mal celý štáb slzy na krajíčku.

Magazín Najvernejší upozorňuje na zodpovedný prístup a prípravu pri rozhodnutí obstarať si psa a aj „nepsíčkari“ majú možnosť vnímať problémy „psíčkarov“ a vcítiť sa do ich problémov a lepšie ich pochopiť. Magazín tiež priniesol na trh nový trend psychológie psa v kontexte spoločenstva ľudí, v ktorom žije. Koučovi Jurajovi Ferkovi priniesol jeho prístup k psom popularitu a nárast záujmu aj o služby iných psích koučov. Relácia zároveň na sociálnych sieťach vytvára priestor na interaktivitu a budovanie komunity.

Aká je sledovanosť magazínu Najvernejší

V prvej sérii (odvysielanej na jar tohto roka) priniesla RTVS desať epizód, ktoré v priemere sledovalo 158-tisíc divákov, pričom maximom bolo 196-tisíc divákov. Jednotka mala v čase vysielania priemerný podiel na trhu 9,4 % v cieľovej skupine 12+.

S výkonom relácie bol telerozhlas spokojný a dal zelenú ďalšej sérii. Tá dostala výrazne väčší priestor – prinesie až 16 epizód, a tiež lepší vysielací čas o 18:15 hod., ktorý sa uvoľnil po neúspešných Pravidlách mojej ženy. „Predskokana“ jej robí magazín Hurá do záhrady. Televízia Joj konkuruje svojím úspešným magazínom Nové bývanie a Markíza reprízami Hornej Dolnej.

Prvé tri epizódy Najvernejších si však pripísali nižšiu sledovanosť, ako mala v priemere prvá séria. Dôvodom bolo najmä teplé jesenné počasie, keď diváci netrávili toľko času pri televíznych obrazovkách. Zlom prišiel pri štvrtej epizóde odvysielanej uplynulú nedeľu, ktorú si už pozrelo 170-tisíc divákov a podiel Jednotky prekročil v podieloch na trhu hranicu desiatich percent. Najvernejší sa tak dotiahli na Hornú Dolnú na Markíze. Neporaziteľným lídrom nedeľných podvečerov zostáva aj naďalej Nové bývanie s Vladom Voštinárom, ktoré k obrazovkám pritiahne viac než dvojnásobný počet divákov.

Magazín Najvernejší pre RTVS pripravuje spoločnosť MediaJet Group. Celkový rozpočet výroby druhej série je podľa zmluvy v Centrálnom registri zmlúv 508-tisíc eur bez DPH. Koprodukčný vklad RTVS vo výške 132-tisíc eur bez DPH, koprodukčný vklad partnera je 376-tisíc eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #sledovanosť TV #magazín Najvernejší