Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pána profesora ukončilo dramatické finále. Kedy sa dozvieme, ako dopadol veľký deň Sama a Klaudie?

Piata séria Pána profesora sa s divákmi rozlúčila uprostred svadby.

05.12.2023 06:00
pán profesor, Foto:
Finálová epizóda Pána profesora bola svadobná - pred oltár sa postavili Samo (Tomáš Maštalír) a Klaudia (Gabriela Marcinková).
debata

Pán profesor je na obrazovke Markízy už od roku 2020 a zaradil sa medzi stálice jej programovej ponuky. Uplynulý týždeň sa s divákmi rozlúčila piata séria. Veľký deň Sama (Tomáš Maštalír) a Klaudie (Gabriela Marcinková) sa však nevyvíjal podľa plánov a dramatické finále zostalo s otvoreným koncom. Dvanásť štandardných častí seriálu doplnila včera, v pondelok 4. decembra, ešte špeciálna vianočná epizóda.

Vedľajší produkt, Tomáš Maštalír Čítajte aj Tomáš Maštalír nakrúca nový seriál. Napínavá dráma sa na obrazovke objaví budúci rok

V priemere si dvanásť epizód piatej série pozrelo 328-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, pričom v čase vysielania bol seriál trhovým lídrom. Dramatické finále pritiahlo k obrazovkám až 367-tisíc divákov.

Pondelky v TV JOJ patrili tradične komediálnemu seriálu Hranica, ktorý si v konkurencii Pána profesora pozrelo v priemere 245-tisíc divákov. Hranicu čaká finále v pondelok 18. decembra. Na obrazovke Jojky je od roku 2022 a tento rok sa s divákmi definitívne rozlúči.

pelíšky, Čítajte aj Vianoce na Jojke: Presun kultovej komédie z Markízy a klasiky, ktoré diváci milujú

V obchodnej cieľovej skupine 12–54 (diváci od 12 do 54 rokov), podstatnej pre komerčné televízie, si Pán profesor pripísal priemerný podiel na trhu 24,4 %, s prvou epizódou dokonca prekročil hranicu 30 %. Hranica v konkurencii Pána profesora zaznamenala priemerný podiel na trhu 11,8 %.

Kedy bude ďalšia séria Pána profesora?

Televízia Markíza je zatiaľ na informácie o šiestej sérii Pána profesora skúpa a neavizuje ho ani brožúre s pripravovanými programami na budúci rok. V showreele na rok 2024 sa však objavuje vo viacerých záberoch.

Programové novinky Markízy v roku 2024:
Video

Konkrétnejšia nebola ani šéfka produkcie televízie Markíza Alexandra Dubovská. „Rozprávame sa o tom, momentálne je v iniciálnej fáze vývoja,“ uviedla v nedávnom rozhovore pre Mediaklik. Ako teda dopadol výbuch plynu na svadbe Klaudie a Sama, či bol niekto zranený a či si napokon povedali „áno“, si fanúšikovia seriálu musia počkať.

druhá šanca, Čítajte viac Markíza v roku 2024: Najočakávanejší seriálový návrat stálice, ktorú Slováci zbožňujú

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #seriál Pán profesor #Pán profesor #sledovanosť TV