Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Petra Dubayová: Nakrúcanie s režisérom Hřebejkom bola veľká skúsenosť, učila som od tých najlepších

V novom seriáli Víťaz stvárňuje dcéru bývalého predsedu vlády.

08.09.2023 06:00
Petra Dubayová Foto:
Herečka Petra Dubayová.
debata

Petra Dubayová sa stala divácky známou vďaka postave Evy v dobovom seriáli Dunaj, k vašim službám. Ešte predtým ju však režisér Jan Hřebejk obsadil do seriálu Víťaz, prvého slovenského seriálu natočeného pre svetovú streamovaciu službu. Predstavuje sa v ňom po boku Adyho Hajdu, Ivany Chýlkovej, Milana Ondríka, Natalie Germani či Noëla Czuczora. Šesťdielna miniséria je dostupná exkluzívne na streamovacej platforme SkyShowtime od 4. septembra 2023.

Prokurátorka, Na nože, Jama levova Čítajte aj Prokurátorka si poradila so šou Na nože. Na novinku Jama levova diváci neboli zvedaví
Hlavní predstavitelia slovenského seriálu... Foto: SkyShowtime
Víťaz, Jan Hřebejk Hlavní predstavitelia slovenského seriálu Víťaz, ktorý nakrútil režisér Jan Hřebejk (vpravo).

Nakrútili ste seriál pre svetovú streamovaciu službu a ešte aj s režisérom Hřebejkom. Ako ste sa dostali k tejto úlohe?

Bolo to veľmi zaujímavé. Neviem, ako konkrétne sa ku mne pán Hřebejk dostal, ale vtipné na tom bolo to, že som robila pár mesiacov predtým casting do úplne iného projektu, ktorý tiež režíroval Jan Hřebejk, a do toho ma nevybral, lebo som sa tam vôbec nehodila. Ale zapamätal si ma a bola som zavolaná na kamerové skúšky do tohto seriálu. Ako mi neskôr povedal, hodila som sa mu do tohto projektu. Bolo veľmi milé, že si na mňa spomenul.

Aké bolo nakrúcanie s renomovaným režisérom a známymi hercami?

Bol to pre mňa vynikajúci zážitok a veľká skúsenosť. Mohla som sa učiť od tých najlepších. Réžia Jana Hřebejka je plná slobodnej tvorby. Veľmi som si vážila, že bol čas na to, aby sme si veci vysvetlili a vydiskutovali, a zároveň sa niekedy nechať prekvapiť, čo tá situácia prinesie, čo bol veľmi príjemný spôsob.

Jan Hřebejk Čítajte rozhovor Režisér Hřebejk o seriáli Víťaz: Náš premiér je egocentrik a narcista ako mnohí špičkoví politici, no divákov pobaví

Čo bolo pre vás najťažšie?

Na samotnom nakrúcaní v podstate nebolo nič ťažké (úsmev), čo neznamená, že to bolo jednoduché, ale naozaj všetky veci fungovali ako mali. Aj keď bola nejaká náročnejšia scéna, boli na ňu vytvorené podmienky, aby sa nám točila dobre a komfortne. Ťažké bolo pre mňa zladiť skôr logistické veci, keďže som v tom čase ešte študovala a stále pendlovala medzi Bratislavou a Prahou.

V seriáli stvárňujete prostrednú dcéru expremiéra. Je vám niečím táto postava podobná?

Určite áno, hoci nie som ako ona, ani nepochádzam z takej rodiny. Adelu som sa však snažila vytvoriť tak, aby som vychádzala čo naviac zo seba. Snažila som sa predstaviť samu seba v tej danej situácii, aby som s ňou našla súznenie, aby som obhájila to, čo si myslím, že scenár ponúkal. Že je to dcéra, ktorá sa chce vyčleniť z rodiny, chce všetkým ukázať, že má svoj názor, svoju hlavu a chce byť iná. A zároveň pod tým všetkým je to, že má svoju rodinu vlastne veľmi rada, aj sestry a maminu a napokon aj svojho otca, ku ktorému si len momentálne nevie nájsť cestu.

Víťaz prichádza od 4. septembra na SkyShowtime Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Záber zo seriálu Víťaz.

Už nakrúcate tretiu sériu dobového seriálu Dunaj, k vašim službám. Ako sa vám páči nakrúcanie?

Musím povedať, že je to úplne iný projekt ako napríklad Víťaz. Pre mňa je to novinka v tom, že je to dlhodobý seriál, ktorý ma bude ešte dlho sprevádzať. Veľmi ma nakrúcanie baví a čo si veľmi pochvaľujem, sú moji hereckí kolegovia, ktorí sú vynikajúci. Tiež ma teší, že sa do tejto témy zabŕdlo, že sa bavíme o histórii, že poukazujeme na to, ako môže ľudská, či už neznalosť alebo zloba dopadnúť a aké to môže mať následky. Som veľmi rada, že sa na povrch dostali tieto témy.

Šesťdielna miniséria Víťaz je dostupná na streamovacej platforme SkyShowtime od 4. septembra 2023. Pozrite si trailer:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál Víťaz #Petra Dubayová #SkyShowtime