Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriál so Zelenským s prvými časťami zaujal, no rekord sledovanosti nezbúral

V pondelok televízia Markíza uviedla na svojich obrazovkách prvé dve epizódy seriálu Sluha národa s ukrajinským prezidentom Zelenským.

01.04.2022 07:00
sluha národa, Foto:
Sluha národa absolvoval premiéru na Markíze, teraz ho čaká presun na Dajto.
debata

Sluha národa je satirický komediálny seriál, ktorý odpovedá na túto otázku. Čestného a skromného učiteľa dejepisu Vasilija Petroviča Goloboroďka zachytí kamera mobilného telefónu, ako zúri nad biednou situáciou vo svojej krajine. Keď jeho žiak zverejní toto video na YouTube, stane sa z neho virálny hit. Všetkým sa páči Vasilijovo rozhorčenie a ľudia začnú zbierať peniaze na prezidentskú kampaň. Tú Vasilij na prekvapenie všetkých vyhrá a skutočne sa stane ukrajinským prezidentom.

bridgerton, Čítajte aj Prvá séria bola senzácia a čo druhá? Netflix to tentokrát poriadne pokašľal

Sluha národa sleduje Vasilijov nový život vo funkcii prezidenta. Na svojich zvykoch však nechce nič meniť, chce zostať rovnaký, bývať v byte s rodičmi, na konci mesiaca si požičiavať peniaze od kamarátov a do práce chodiť na bicykli. Má to však jeden háčik, teraz je jeho prácou byť najmocnejším mužom v krajine. Vasilij čoskoro zistí, že štát riadia oveľa mocnejší ľudia a inštitúcie, než je on sám. Zomelú temné sily establišmentu tohto čestného a skromného muža, alebo Vasilij prežije v boji proti inštitucionali­zovanej korupcii?

hra o tróny, game of thrones, drogon, Čítajte aj Šialenstvo okolo Hry o tróny sa môže znova začať! Nový seriál pozná dátum štartu

Prvé dve epizódy Sluhu národa vysielala v pondelok 28. marca 2022 o 21:50 televízia Markíza, následne sa od soboty 2. apríla 2022 seriál presunie na stanicu Dajto, kde bude vysielaný v týždennej periodicite o 20:30, vždy v štyroch častiach za sebou. Seriál je uvádzaný so slovenskými titulkami.

disney+, disney, Čítajte aj Netflix, HBO Max sa majú čoho báť! Disney+ potvrdilo dátum štartu na Slovensku

Sluha národa vzhľadom na aktuálnu situáciu na Ukrajine mohol pritiahnuť rekordný počet divákov. No nestalo sa tak. Dobrou správou pre Markízu môže byť fakt, že výkon prvých dvoch epizód výrazne zlepšil sledovanosť v druhom večernom slote, kde sa v minulosti vysielal Survivor, filmy alebo najnovšie reprízy Svätého Maxa. V komerčnej cieľovke 12 – 54 tieto dve časti dosiahli 4,3% sledovanosť s trhovým podielom na úrovni 17,4%, v rovnakej cieľovej skupine sedelo pri obrazovkách 129-tisíc divákov. Seriál prekonalo Inkognito, dosiahlo 4,5% sledovanosť s trhovým podielom 18,8%.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #seriál Sluha národa