Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Obrovský dôvod tešiť sa na seriálový rok 2024: Top hit má potvrdený dátum návratu

Dobrá správa pre všetkých nedočkavých fanúšikov Hry o tróny! Targaryenovci poznajú dátum návratu.

06.11.2023 06:00
rod draka, Foto:
Druhá séria Rodu draka dorazí začiatkom leta budúceho roka.
debata

Televízia HBO ozrejmila svoje plány na rok 2024 a načrtla, ako bude vyzerať aj rok 2025. Škrt v rámci produkcie spravil a stále robím štrajk scenáristov a prebiehajúce rokovania s hereckou asociáciou. Kým túžobne očakávané pokračovanie Rodu draka štrajk neovplyvnil, pretože vzniká v Británii, ostatné HBO tituly ako The Last of Us, White Lotus alebo Euphoria majú obrovský problém a ich premiéry sú odsunuté.

pečie celé slovensko, Čítajte aj RTVS s prekvapujúcou správou: Expresne rýchlo potvrdzuje návrat divákmi zbožňovanej šou

Televízny rok 2024 sa nezadržateľne blíži a HBO oficiálne potvrdilo nasadenie druhej série Rodu draka, ktorá v čase vysielania bola najsledovanejším seriálom domovskej stanice, ale aj sveta. Príbeh o občianskej vojne v Západozemi a Targaryenovcoch spôsobil doslova ošiaľ. Kedy sa nových epizód dočkajú diváci? Začiatkom leta budúceho roka, predpoklad je, že draky rozpútajú peklo od júna.

Tri oriešky pre Popolušku Čítajte aj Televízne presuny pokračujú: Kam smeruje Slovákmi milovaná vianočná klasika?

Nová séria prinesie tvrdý pohľad na krvavú a ohnivú občiansku vojnu v krajine, smrť viacerých hlavných postáv, ale aj drakov.

Takto vyzerala prvá séria Rodu draka Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Rod draka sa vráti s druhou sériou v roku 2024.

Tvorcovia, ale aj autor knižnej predlohy George R.R. Martin to povedal jasne. Na dostatočné prerozprávanie knihy, z ktorej Rod draka vychádza, je potrebné nakrútiť štyri série po desať častí. Kým prvá séria tento plán naplnila do bodky, druhá séria bude iná. A fanúšikovia rozhodne nebudú nadšení. Nielenže rozostupy medzi sezónami trvajú dva roky, napokon sa dočkajú menšieho počtu epizód. Najnovšia séria napokon bude mať iba osem častí.

Kľúč svätého Petra Čítajte aj ČT prezradila, čo má pripravené na Vianoce a Silvester. Počas sviatkov budú hrať prím slovenské rozprávky

HBO o tretej sérii Rodu draka už nahlas hovorí, vzhľadom na fakt, že dvojka bude mať iba osem častí, namiesto klasických desať. Tvorcovia požiadali televíziu, aby mohli pripravovanú sériu skrátiť z kreatívnych dôvodov a istú časť deja presunú do ďalšieho pokračovania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #seriál Hra o tróny #HBO Max #House of the Dragon #seriál Rod Draka