Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojkársky Duch zabáva divákov. Baví však aj hercov? Ktoré kriminálky majú radi herci?

Seriálový Duch je zábavnou odľahčenou kriminálkou, ktorá sa postupne blíži k svojmu záveru. Majú radi hlavní predstavitelia kriminálny žáner?

22.11.2023 06:00
duch, Foto:
Záber zo seriálu Duch na Jojke.
debata

Policajnému vyšetrovateľovi Emilovi (Michal Kubovčík) obráti život naruby duch zavraždeného mafiánskeho šéfa Darka Besarabiča (Predrag Bjelac). Darko chce od Emila pomoc pri odhalení zrady, ktorá viedla k jeho smrti a zároveň si chce prostredníctvom neho vybaviť účty so svojím vrahom. Ako protislužbu mu ponúka pomoc s riešením prípadov. No najskôr z Emila urobí poriadneho chlapa. Na svoj obraz.

Iliev Čítajte aj Nečakaná zmena v ta3: Rasťo Iliev končí v relácii V politike. Avizuje nové plány

Príbeh aj policajné prípady sú fiktívne. No aj tak nás čaká napätie, kriminálna zápletka i dávka humoru. Drsné prostredie zločinu reprezentuje Darko Besarabič práve pre jeho mafiánske buranstvo a balkánsku bohorovnosť zmiešanú s darom užívať si život. Ten si však, paradoxne, vychutnáva po smrti. Ako sa podarí policajnému vyšetrovateľovi Emilovi vysporiadať sa s prítomnosťou ducha Darka Besarabiča a či mu naozaj pomôže v jeho práci je otázne.

Bratislava, Staré mesto Čítajte aj Cena, ktorá vyrazí dych: Byt za 3 milióny eur prinesie rekonštrukcia vzácnej historickej pamiatky v Bratislave

Otázka je však jasná. Máte radi kriminálky?

Michal Kubovčík – Emil
Od detstva som mal rád kriminálky, je tam napätie, človek drží palce, totiž asi každý má v sebe pocit, že túži po spravodlivosti, máme to v sebe zakorenené. Či už to boli Dempsey a Makepeaceová, Dobrodružstvá kriminalistiky alebo iné…

Predrag Bjelac – Darko
Mal som ich rád veľmi. Dnes už je ich až moc. Ale teraz si už vyberám, na čo sa pozerám a na čo nie. Na tie bežné ani veľmi nie.. Napríklad švédsko dánsky Most bol brilantný. Vidno, že tam pracovali do detailu, bola to veľmi seriózna práca a aj vidno, že do toho bolo zainvestovaných oveľa viac peňazí. Nedávno som daboval noir-thriller seriál, ktorý pôjde aj na Netflixe, od dánskeho režiséra Nicolasa Windinga Refna Copenhagen Cowboy. A to čo som videl, tak to bolo pre mňa niečo neuveriteľné. Bola to kriminálka, fantasy a bol to fakt skvelé.

ranč, pocisková, polák, czuczor, madárová, Čítajte aj Jojka v roku 2024: Najväčší seriálový reštart. Chystá frontálny útok proti Markíze. Pokorí ju?

Rebeka Poláková – Simona
Kriminálka je jeden z mojich najobľúbenejších žánrov. Ak dostanem do rúk naozaj dobrú kriminálku, som schopná ju prečítať za pár dni. Tento žáner naozaj veľmi rada vyhľadávam. Rada dedukujem a hádam, kto, čo, ako, prečo. Práve preto som bola nesmierne šťastná, že som dostala možnosť hrať práve v kriminálke.

Matúš Ryšan – režisér
Na kriminálkach som vyrastal. Či to boli seriály ako Poirot, Columbo, Odložený prípad, CSI či Mesto tieňov alebo akékoľvek iné, tento žáner som vyslovene vyhľadával. Neviem úplne definovať prečo sú tieto témy pre mňa zaujímavé, no aj po rokoch toho, čo sa takéto seriály vytratili z môjho bežného sledovania, stále sa vraciam k tomuto žánru v podobe sledovaní dokumentárnych true-crime minisérií. Väčšinu z dostupných som už počas pandémie zhltol, tak teraz musím netrpezlivo čakať na nové príchody, alebo si to kompenzovať náhradami na YouTube. Človek rád hľadá odpovede na záhady, možno kriminálky v nás vzbudzujú istú prirodzenú zvedavosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál Duch