Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hľadanie svetla v temných časoch vojny: V Čase nádejí sa život Gézu a jeho syna mení rýchlo a bez milosti

V piatej časti seriálu Čas nádejí sa dej presúva do rokov 1939 – 1942, kde osudy hlavných hrdinov formuje 2. svetová vojna.

04.02.2024 00:00
Čas nádejí Foto:
Katarína Krajčovičová a Robert Sipos ako Irena a Vojtech v seriáli Čas nádejí.
debata

V nedeľu 4. februára pokračuje na Jednotke historický seriál Čas nádejí. V piatej epizóde sa dej posunie do rokov 1939 – 1942, ktoré prinášajú v Európe ďalšie spoločenské zmeny. Vo svete vojny a chaosu sa rodiny stretávajú s nevídanými výzvami. Rodinné konflikty sa neúprosne miešajú s politickým napätím, no lásky sa aj v čase neistoty rozvíjajú, bojujú o prežitie a odhaľujú ďalšie osudy rodín.

Vyhlásením 2. svetovej vojny Hitlerom a obsadením Československa musia zo Slovenska odísť českí obyvatelia. Hoci sa Géza snaží nemiešať sa do politiky a udržať svoje podnikanie, pre svoju pragmatickosť sa dostáva do konfliktu so synom Vojtechom. Ten už študuje na vysokej škole právo a medzi Čechmi má veľa priateľov.

čas nádejí, dunaj, Čítajte aj Markíza verzus RTVS: Slováci si zamilovali historické seriály. Ktorý z nich je lepší?

Vojna zasahuje aj do životov židovskej komunity, ktorá pociťuje stále väčší ekonomický aj spoločenský útlak, čo zasiahne aj Irenu (Katarína Krajčovičová), do ktorej sa Vojtech (Robert Sipos) zahľadel. Nad ich vzťahom sa zmráka, keďže Irena je Židovka z dobre situovanej rodiny zubného lekára a jej rodina sa stane terčom prenasledovania. Mnohí Židia začínajú uvažovať o emigrácii.

Do deja sa vracia Jucika (Judit Pecháček), ktorá sa po rozchode s Gézom (Daniel Žulčák) musela začať venovať najstaršiemu remeslu. Pre otca Gréty (Dominika Morávková Zeleníková) – hrdého Georga Belsberga (Matej Landl), sa po nevydarených investíciách a rodinných problémoch črtajú svetlejšie zajtrajšky. Dostane ponuku vrátiť sa k svojmu mäsiarstvu. Osud tvrdej Gréty (Zuzana Mauréry) je naďalej veľmi ťažký a po hádke so synom Gézom jej hrozí, že príde o strechu nad hlavou.

Pozrite si v ukážke, prečo sa matka so synom pohádajú:
Video

Čas nádejí si získal divákov a stal sa seriálovým hitom RTVS. Uplynulú nedeľu, 15. januára 2024, si štvrtú z ôsmich epizód historického seriálu pozrelo 513-tisíc divákov pri trhovom podiele 24,3 % v cieľovej skupine 12+, kde si pripísal pozíciu najsledovanejšieho nespravodajského programu dňa.

Zábery zo seriálu Čas nádejí Fotogaléria - 46 fotiek Všetky fotky
Záber zo seriálu Čas nádejí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #seriál Čas nádejí