Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS sa prezliekla do nového šatu: Mení vizuálny štýl Jednotky, zmena nastáva v čase turbulentných zmien

RTVS nasadzuje novú sériu staničných identov na Jednotke.

21.03.2024 00:00
nový ident RTVS Foto:
debata (1)

RTVS pripravila pre televíznu Jednotku sériu nových staničných identov, ktoré nasadzuje do vysielania od štvrtku 21.marca. Okrem moderátorských tvárí spravodajstva, zábavy a publicistiky RTVS v nich diváci uvidia aj pôsobivé zábery slovenských pamiatok a prírody.

Zmena, ktorú RTVS pripravuje od minulého roka, prichádza v čase turbulentných zmien, ktoré chce vo verejnoprávnej inštitúcii presadiť ministerstvo kultúry pod patronátom SNS. RTVS sa zmení na Slovenskú televíziu a rozhlas s novou skratkou STaR. Vzniknúť má programová rada na dohľad nad vysielaným programom, opätovne sa má zaviesť inštitút zmluvy so štátom a rezort počíta aj s výmenou vedenia RTVS na čele s generálnym riaditeľom Ľubošom Machajom.

Ľuboš Machaj Čítajte aj RTVS pripomienkuje návrh zákona: Ohrozuje slobodu médií, je v rozpore s európskymi princípmi. Na ministerstvo prišlo 327 pripomienok

Nová sada staničných identov Jednotky nadväzuje na pôvodné grafické vizuály, ktoré nahrádza po deviatich rokoch. „Zámerom bolo zmodernizovať a zaktualizovať staničný vizuál Jednotky, keďže momentálne nie je možné komplexne zmeniť vizuálnu identitu všetkých televíznych programových služieb RTVS,“ uviedla Zuzana Vicelová, vedúca Odboru komunikácie RTVS.

„Práca s tvárami, ktoré reprezentujú RTVS a prezentácia slovenských reálií boli prioritou pri príprave kreatívneho zámeru, ktorý však musel zachovať súčasný grafický koncept, keďže sa premieta do celej grafickej identity televíznej časti RTVS,“ objasnil vedúci Odboru kreatívy RTVS Roman Kettner.

Nový ident Jednotky RTVS
Video
Zdroj: RTVS

Nové staničné jingle sa natáčali od októbra minulého roka v rôznych časových obdobiach. Postavené sú na obľúbených tvárach Jednotky, ktoré sú súčasne aj nositeľmi tejto značky. Natáčali sa v ikonických priestoroch televízie a rozhlasu a celá sada obsahuje až 20 nových identov. Kreatívny tím RTVS pripravil aj novú sadu 16 servisných identov, ktoré prinášajú panoramatické zábery slovenských pamiatok a prírody.

„Ich zámerom je ukázať divákom krásy Slovenska, očarujúce pamiatky, prírodné reálie a zaujímavosti. Momentálne má Jednotka k dispozícii 16 kusov, ktoré budú priebežne dopĺňané o ďalšie nové zábery podľa ročných období – jarné, letné, jesenné a zimné,“ doplnila Vicelová.

Juraj Ferko Čítajte aj Budú Najvernejší pokračovať? Nie tak, ako ich poznáte. RTVS pripravuje pre 'psíčkarov' novú reláciu

Súčasťou nových staničných identov je aj tematická sada k Veľkej noci, ktorú diváci uvidia na obrazovkách Jednotky už počas veľkonočných sviatkov.

Nový ident RTVS k Veľkej noci
Video
Zdroj: RTVS

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS