Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ridley Scott potvrdzuje, že vek je len číslo. Na prahu 90-ky pripravuje ďalšie dva výpravné filmy

Legendárny režisér nepoľavuje ani pokročilom veku v pracovnom tempe.

22.12.2023 06:00
Zábery z filmu Napoleon Foto:
Režisér Ridley Scott pri nakrúcaní filmu Napoleon.
debata

Len prednedávnom vstúpila do kín jeho veľkolepá dráma Napoleon o živote francúzskeho cisára Napoleona Bonaparteho a už pripravuje ďalšie dva filmy. Legendárny režisér Ridley Scott nepoľavuje ani v 86-ich rokoch v pracovnom tempe a najbližšie dva roky chce do kín priniesť dve nové snímky.

Režisér Ridley Scott pri nakrúcaní filmu Napoleon. Foto: ITAFILM
Zábery z filmu Napoleon Režisér Ridley Scott pri nakrúcaní filmu Napoleon.

Sott už v súčasnosti dokončuje práce na druhom Gladiátorovi, ktorý by mal do kín doraziť na jeseň budúceho roka. Snímka sa nakrúcala v Maroku a v hlavnej úlohe sa predstaví Paul Mescal. V pôvodnom Gladiátorovi z roku 2000 stvárnili hlavné úlohy Russell Crowe a Joaquin Phoenix. Film zarobil celosvetovo neuveriteľných 503 miliónov dolárov a získal piatich Oscarov, aj za najlepší film a najlepšieho herca pre Russella Crowea.

V „dvojke“ sa vzhľadom na časový skok už Russell Crowe neobjaví. Hlavnú hviezdu Paula Mescala doplní Denzel Washington, Connie Nielsen, Derek Jacobi, Djimon Hounsou, Joseph Quinn, Fred Hechinger a Pedro Pascal. Príbeh sa odohráva roky po udalostiach originálu a sleduje dospelého Luciusa (Paul Mescal), synovca Commoda, ktorého stvárňoval Joaquin Phoenix.

Druhou novinkou je ambiciózny projekt, ktorý je adaptáciou poviedky Bomba (Bomb) od Kevina McMullina. O práva na sfilmovanie sa uchádzalo desať veľkých spoločnosti vrátane Apple, Netflix, Sony či Warner Bros. Poviedka je predlohou pre akčný triler v duchu klasík ako Nebezpečná rýchlosť a Psie popoludnie.

Klamstvo, Tomáš Maštalír Čítajte aj Herecký víťaz roka: Psychopat, vtipkár aj dobrák od kosti. Neuveriteľné, koľko seriálov stihol

V príbehu je mladý vyjednávač Frankie Ippolito povolaný do služby večer pred svojou svadbou v Londýne. Muž, ktorý zaparkoval na stavenisku v Piccadilly Circus, sa totiž vyhráža, že odpáli nevybuchnutú bombu z druhej svetovej vojny a hovoriť chce len s Frankiem, s ktorým má nevybavené účty z minulosti.

Filmové projekty Ridleyho Scotta sa vždy radia k najočakávanejším filmovým počinom roka. V posledných rokoch to boli Marťan, Votrelec: Covenant, Klan Gucci alebo najnovšia snímka Napoleon, ktorú ocenili diváci aj filmoví kritici. Pri adaptácii poviedky Bomba má megalomanský režisér na starosti i produkciu, čo znie veľmi nádejne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ridley Scott