Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dve slovenské herečky obsadili hlavné úlohy v českom seriáli: Ich podobnosť je neprehliadnuteľná

Obidve spolu hrajú v kriminálke Polda.

03.03.2024 06:00
Polda, Bezáková, Kolesárová Foto:
Jana Kolesárová (vľavo) a Barbora Bezáková si spolu zahrali v kriminálnom seriáli Polda.
debata (3)

Úspešný český kriminálny seriál Polda sa na televízne obrazovky vrátil už vo svojej šiestej sérii. Stredajšie televízne večery sa tak opäť stali priestorom pre prípady vyšetrovateľa Michala Břízu v podaní obľúbeného herca Davida Matáska. Ako kriminalista, ktorý sa po rokoch v kóme vracia späť k svojej práci, má opäť plné ruky práce. Avšak okrem nekonečných záhad sa stretne aj so ženami, ktoré mu nebudú ľahostajné, najmä na pracovisku.

Stará známa partia policajtov sa vracia už v... Foto: FTV Prima
Polda VI Stará známa partia policajtov sa vracia už v šiestej sérii seriálu Polda.

Jednou z nich je Táňa, ktorá si už svoj podiel ťažkostí s Poldom prežila, no mladšia Tereza si ešte len začína zvykať na nástrahy tejto profesie. A zaujímavosťou je, že obe postavy stvárňujú slovenské herečky, Jana Kolesárová a Barbora Bezáková, ktoré sú si nápadne podobné, aj keď žiadna príbuzenská väzba medzi nimi nie je.

Čas nádejí finále Čítajte aj Bude Čas nádejí pokračovať? RTVS prekvapuje, rozhodla o budúcnosti úspešného seriálu

Barbora Bezáková, ktorá v seriáli stvárňuje forenznú analytičku, hovorí o zaujímavom zážitku, keďže o podobe s Janou Kolesárovou počúvala celý život. „Na Janku som sa veľmi tešila, pretože celý život počúvam, ako sme si podobné. Pamätám si, ako sme sa prvýkrát videli. Nastúpila som do auta, ona sa na mňa pozrela a hovorila, že som jej podobná. Odpovedala som, že to počúvam stále,“ spomína sympatická herečka.

Ich spolupráca sa vyvíjala do priateľstva: „Musím povedať, že sme si hneď sadli. Na pľaci sme spolu trávili veľa času, v maskérni sme sa stále rozprávali. Bolo to príjemné a stali sa z nás kamarátky.“

Barbora Bezáková Čítajte viac Známou sa stala vďaka Druhej šanci, zaujala v seriáli Zrada. A teraz dostala šancu v Česku!
Barbora Bezáková je novou posilou v seriáli Polda. Foto: FTV Prima
Polda, Barbora Bezáková Barbora Bezáková je novou posilou v seriáli Polda.

Na druhej strane, Jane Kolesárová, ktorá trávi väčšinu času v Amerike, nemala o Barbore Bezákovej predtým veľa informácií. „O Báre som nepočula, pretože veľmi nesledujem televízne dianie. Keď sme sa prvýkrát videli, povedala som jej: Čau, tak obsadili moje mladšie ja!“ spomína Kolesárová.

Napriek ich podobnosti sa na pľaci o tom príliš nehovorilo, možno z obavy, že by to mohlo jednu z nich uraziť. „My dve sme sa tým naopak bavili skvele. Bára je veľmi fajn, točili sme spolu potom ďalší projekt,“ prezrádza Kolesárová.

Barbora Bezáková v seriáli Polda VI Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Herečka Barbora Bezáková.

Pre Kolesárovú aj Bezákovú je Polda viac než len televízny seriál. „Polda mi bude chýbať. Všetci, bolo to vzácne, až rodinné puto. Ťažko hľadať najlepšiu spomienku z tých šiestich sérií. Osem rokov s Davidom (Matáskom) vo mne zanechalo obrovský kus krásy a radosti. David je výnimočný človek s veľkým srdcom a duchom. Úžasný profík a herecký partner. Nemohla som si priať lepšieho. Som veľmi vďačná za túto „Polda jazdu“,“ uzatvára Kolesárová.

Šiesta séria seriálu Polda pokračuje ďalšou epizódou už v stredu o 21:20 hod. na kanáli Prima PLUS. Repríza nového dielu je potom na programe vždy vo štvrtok o 18:55 hod.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Prima PLUS #seriál Polda #české seriály